Kıbrıs Rum Yönetimi Sözcüsü Nikos Hristodulidis, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon’la bu sabah yaptığı telefon görüşmesinden sonra, Kıbrıs müzakerelerine devam etmeye ve hızlandırmaya hazır olduğunu açıkladı.

Rum radyosuna göre Hristodulidis, Anastaiadis-Ban telefon görüşmesinin ardından yazılı açıklama yaptı.

Açıklamasında Anastasiadis’in geri dönüş şartına da dikkat çeken Hristodulidis, Anastasiadis’in müzakerelere, “İstanbul’dakine benzer vukuatların tekrarlanmaması ve müzakerelerde karşılıklı saygı olması şartıyla” hazır olduğunu vurguladı.

Hristodulidis “Başkan, BM Genel Sekreteri’nin kendisiyle irtibat kurma ve BM’nin Kıbrıs Cumhuriyeti’nin statüsüyle ilgili değişmez tezini tekrarlamasından tatmin olmuş görünüyor. Bugünkü BM açıklaması ile İstanbul’daki olayı işgal bölgelerindeki yasadışı rejimi yükseltme gibi yanlış bir görüntü vermek isteyenlere cevap veriliyor” dedi. 

Rum lider Anastasiadis, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın geçtiğimiz pazartesi akşamı Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetlisi olarak İstanbul’da BM İnsani Zirvesi katılımcıları onuruna verdiği yemeğe katılması nedeniyle bugün yapılması gereken liderler zirvesine gitmeyeceğini açıklamıştı.
Editör: TE Bilisim