Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Ali Çetin Amcaoğlu, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Kıbrıs (MÜSİAD) Başkanı Okyay Sadıkoğlu ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Okyay Sadıkoğlu kabulde, 1990 yılında TC’de kurulan MÜSİAD’ın, giderek genişlediğini ve Türkiye’de bulunan üyelerin KKTC’ye yatırımlarını yönlendirmek amacıyla KKTC’de de Nisan aydından beri faaliyetlere başladığını anlattı.

Sadıkoğlu, ziyaretin esas amacının Türkiye’den gelecek suyla ilgili olduğunu, ülkeye gelecek su ve tarıma katkıları konusunda dernek üyeleriyle ortak çalışmalar yapılabileceğini vurguladı.

AMCAOĞLU: “ÖRNEK OLSUN”

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Ali Çetin Amcaoğlu da, KKTC’nin kalkınması için Türkiye’nin desteğine çok fazla ihtiyaç olduğunu, Türkiye’deki kuruluşlarla diyaloğun büyük önem taşıdığını ve MÜSİAD’ın yaptığı bu girişimin de örnek olması gerektiğini söyledi.

Türkiye’den gelecek suyla ülkede hem ekonomik hem de tarımsal alanda önemli gelişmeler yaşanacağını belirten Amcaoğlu, asrın projesinin hayata geçeceğini, bu projenin“çılgın proje” olarak adlandırılabileceğini, KKTC’nin altyapı konusunda Türkiye tarafından her zaman desteklendiğini ifade etti.

Amcaoğlu, kamuda yaşanan hantallığı önlemek adına KKTC’de yatırımların önemine dikkat çekerek, iş adamlarının ülkeye yatırım yapmalarının desteklenmesi gerektiğinin altını çizdi.

Milli Mücadele Lideri Dr Fazıl Küçük’ün ölüm yıldönümü dolayısıyla Küçük’ü rahmetle andığını da söyleyen Amcaoğlu, Kıbrıs Türk halkının Dr. Fazıl Küçük’ün harcadığı çabaların devamı için uğraş vermesinin görevi olduğunu belirtti.

Editör: TE Bilisim