Türkiye Cumhuriyeti Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından düzenlenen “Bölgemiz ve Ötesi Ormancılık Toplantısı” İstanbul’da başladı. Toplantı’nın açılış konuşmasını yapan Türkiye Cumhuriyeti Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr.Veysel Eroğlu ; dünyada ormancılığın geliştirilmesi, ve bu alanda varolan sorunların aşılması için Türkiye Cumhuriyeti’nin üzerine düşen görevi yapmaya hazır olduğunu vurguladı ve ormancılık alanında işbirliği çağrısında bulundu.

Daha sonra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti adına bir konuşma yapan Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Ali Çetin Amcaoğlu; Bugünkü ve gelecek nesillerin sağlığı ve refahı için ormanların korunması, iyileştirilmesi ve sürdürülebilir kalkınmanın sağlanması adına, bu toplantıya katılan devletlerle kurulacak dostane ilişkilerin karşlıklı işbirliklerinin oluşturulmasında büyük katkı sağlayacağını vurguladı.

Bakan Amcaoğlu; Anavatan Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasında 9 Ağustos 2010 tarihinde imzalanan “Ormancılık Alanında Yardım ve İşbirliği Protokol”ünün Ormancılık alanında çok geniş bir alanda işbirliğini öngördüğünü ve yangınlarla mücadelede somut katkılarının görüldüğünü ifade etti.

Bakan Amcaoğlu; Toplantıya katılan ülkelerin bakan ve temsilcilerineKıbrıs Türkünün haklı davasına destek ve izolasyonların kaldırılması için çağrıda bulundu. Ayrıca Kıbrıs Türk halkının haklı davasına verdiği destekten dolayı başta Türkiye Cumhuriyeti Devletine ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne verdiği özel önemden dolayı Türkiye Cumhuriyeti Orman ve Su işleri Bakanı Prof.Dr.Veysel Eroğlu’na da teşekkür etti.

Toplantıda Türkiye Cumhuriyeti, Mısır, Kırgızistan, Fas, Nijer, Filistin, Somali, Arnavutluk, Tacikistan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Bakanlar Düzeyinde temsil ediliyor. Ayrıca Birleşmiş Milletler ve diğer uluslararası kuruluşlardan’da üst düzey temsilciler de toplantıya katılıyor. Toplantıya 12 ülkeden 500’ü aşkın katılımcı iştirak ediyor.
Bilindiği üzere 8-19 Nisan 2013 tarihleri arasında İstanbul Birleşmiş Milletler 10.Ormancılık Formu’na evsahipliği yapacak.Bu bağlamda düzenlenen bu toplantı ise bunun ön hazırlığı olduğu şeklinde ifade ediliyor.
Editör: TE Bilisim