SERTOĞLU: “ESNAFIMIZIN YAŞATILMASI ve BÜYÜMESİ İÇİN GEREKLİ ÇABAYI GÖSTERECEĞİZ”

Lefkoşa Türk Belediyesi Başkan Aadayı Hasan Sertoğlu ve Meclis Üyesi adayları Esnaf ve Sanaatkarlar Merkez Birliği’ni ziyaret etti.

Heyeti kabulünde konuşan Esnaf ve Zanaatkarlar Merkez Birliği Başkanı Kemal Altuncuoğlu, Sertoğlu ve ekibine bu zorlu ancak anlamlı yolculukta başarılar diledi.Altuncuoğlu konuşmasında, işyeri açılırken belediyenin de bir birim oluşturması gerektiğini ve bu birimde Esnaf ve Zanaatkarların da görev almasının önemine dikkat çekti.

Altuncuoğlu “böylece işyeri açarken yaşanacak sıkıntılar en asgariye indirilecektir ve esnaf arkadaşlarımızın önüne çıkabilecek bir çok sorun önceden çözülme şansı bulacaktır” dedi. Altuncuoğlu sözlerinin sonunda ellerinden gelen desteği Hasan Sertoğlu’na vermeye hazır olduklarını da dile getirdi.

Ulusal Birlik Partisi Lefkoşa Türk Belediyesi Başkan Adayı Hasan Sertoğlu da esnafın Lefoşa halkı için önemine dikkat çekti. Sertoğlu, “ Esnafımız yıllardır, Lefkoşalıya verdiği hizmet ile geleneksel bir misyonu sürdürmektedir. Özellikle Babadan-oğula geçen zanaatların yaşatılması, işyerlerinin büyümesi bizler için ayrı bir sorumluluktur. Geçmişe olan bir vefadır.Büyük işletmelerin gelişen dünya ile beraber ayrı bir noktada olduğu ve tüketim toplumundaki yerini aldığını hepimiz görmekteyiz. Ancak Esnafımızın tadı,sohbeti,emeği ve bize ait olan geçmişi çok farklı duyguları içimizde yaşatmaktadır. Bu duyguları geleceğe, çocuklarımıza taşımak da bizim görevimizdir. Bu yolda Esnaf ve Zanaatkarlar Merkez Birliği ile birlikte çok mesaafeler kat edeceğimize inanmaktayım. Kendi ayakları üzerinde duran bir belediye için hep birlikte çalışacağız. 7 gün 24 saat hizmet alacağınız bir belediye için bu yola çıktık.Şeffaf bir yönetim anlayışına kavuşan,sorunlarına yasal çözümler üreten bir Belediye için aday olduk” dedi.

 
Editör: TE Bilisim