Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi’nin geleneksel Cuma seminerlerinin 11’incisi yapıldı.

Lübnan Amerikan Üniversitesi Mimarlık ve İç Mimarlık Bölümleri Başkanı Prof. Dr. Jose Manuel Madrigal'ın katılımıyla gerçekleşen seminerde “Akdeniz Kentleri” konusu ele alındı.
Seminerde “Akdeniz Orta Ölçekli Kentleri” (Mediterranean Medium Scale Cities) özellikleri ve bu kentlerin günümüzdeki düşüşüne alternatif olarak gelişim potansiyelleri tartışıldı.
Prof. Madrigal, bu alanda uluslararası bir ağın ve araştırmanın yürütüleceğini, sonuçların ise tüm Akdeniz ülkelerine, özellikle de liman kentlerinin gelişimi konusunda politikaları belirleme özelliği taşıyacağına dikkat çekti.

Prof. Madrigal, Akdeniz'in bir sınır değil birleştirici bir köprüye dönüşmesinin ve ülkeleri birbirine bağlayan büyük bir potansiyel olması gerektiğini ifade etti. Seminer öncesinde Prof. Madrigal'ı kürsüye davet eden GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Hossein Sadri de, Prof. Madrigal ile geliştirmekte oldukları çeşitli araştırma alanında işbirlikleri hakkında bilgi sundu.
Seminerin ardından Girne Amerikan Üniversitesi Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Sualp Davut tarafından Prof. Madrigal'a katılımı için teşekkür plaketi takdim edildi.
 
Editör: TE Bilisim