Alsancak Belediyesi , Girne -Güzelyurt anayolunun , Girne-Karşıyaka arasındaki güzergahının, çift şeritli hale getirilmesi için, bugün 07.45 -10.00 saatleri arasında eylem yaptı.

Söz konusu güzergahın , çift şeritli yol haline getirileceği yönünde kendilerine verilen sözlerin bu güne kadar tutulmadığını belirten eyemciler, yeni kurulacak hükümetten , bu konuya öncelik vermesini istedi.

Alsancak Beleidye Başkanı Fırat Ataser, bazı milletvekilleri, turizmciler ve vatandaşların katıldığı eylem sırasında, eylemcilerin sabah erken saatlerde yolu trafiğe kapatması nedeniyle , trafikte sıkışıklık yaşandı.
Eyleme katılanlar, üzerlerinde “çile yolu, güvenli yollar istiyoruz, yollarda medeniyet istiyoruz, ölüm yolunda kazalar bitmiyor, trafikte huzur istiyoruz” yazan pankartlar taşıdı.

Eylemde konuşma yapan Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser,Girne-Güzelyurt anayolunun , Karaoğlanoğlu-Karşıyaka arasındaki bölümünün çift şerit yapılacağı konusunda bundan önceki hükümet ve bakanlığı verdiği sözleri yerine getirmediğini belirtti.

2011 yıındna sonra bu yolun çift şerit haline getirilmesi için birçok girişim olduğunu, Alsancak belediye Başkanlığı görevine geldikten sonra kendisi ve ekibinin de bu yönde mücadele başlattığını kaydeden Ataser, buna rağmen , bu sorunu çözmek için yetkilileirn hiçbir adım atmadığını dile getirdi.

Alsancak’ın her geçen gün gelişmekte olan ve turizmin d eyoğun olduğu bir bölge olduğunu bölgeyi cazibe merkezi haline getirmek için Alsancak Milli Parkı , sahil projesi gibi birçok projeyi hayata geçirmeye hazırlandıklarını kaydeden Ataser, bölgenin her açöıdan gelişerek bir cazibe merkezi haline gelebilmesi için ulaşım altyapısının geliştirilmesinin şart olduğuna vurgu yaptı.

Geçmiş dönem Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı’nın, ,Girne-Çatalköy , Lefkoşa -Girne , Pamuklu yolları yapıldıktan sonra, bütçe kalması durumunda, bu yolun çift şerit haline getirileceği şeklinde bir açıklaması olduğunu anımsatan Ataser,bu konuda bu güne kadra hiçbir adım atılmamasını eleştirdi.
Erken seçim ve seçim yasakları nedeniyle birçok projelerinde, ihaleye çıkamadıklarını ve 2018 yılı bütçesine yol projesiyle ilgili bir bütçe ayrılmadığını dile getiren Ataser, yeni kurulacak hükümetin bu projeye öncelik vererek ivedilike bu yolu çift şeritli hale getirmesini istedi.
Ağustos ayında Lapta Belediyesi ile birlikte, bölge esnafı turizmciler, muhtarlar ve vatandaşların bir toplantı yaparak, yol konusunda verilecek mücadeleyi belirlemeye çalıştıklarını Sözkonusu toplantıda , kendsinin eylem yaparak yolu kaptma teklifinde bulunduğunu ancak diğer katılımcıların inisiyatif oluşturarak girişim yapma önerisi getirdiğini anımsatan Ataser,burada oluşturulan inisiyatifin yaptığı girişimlerin de sonuçsuz kaldığını ifade etti.

TC Tardım Heyeti’nin, tüm projelerind ekendileirne destek verdiğini anımsatan Ataser, göreve gelecek yeni hükümetten bürokratik engelleri aşarak, yolun çift şerit haline getirilmesi konusunda adım atmasını istedi.
Alsancak Belediyesi olarak, yolun çift şeritli hale dönüştürülmesine yönelik projeye her türlü desteği vermeye hazır olduklaırnı da kaydeden Atser, lapta beleidyesini de verdikleri mücadeleye destek olmaya çağırdı.
TDP Girne Milletvekii Zeki Çeler,yolda; mesai başlangıç ve bitiş saatlerinde çok ciddi sıkışıklık yaşandığını belirterek, ulaşımın bölge için ciddi bir sorun haline geldiğini vurguladı.

Çeler, yeni oluşacak hükümetin, bu projeye öncelik vermesini istedi.
Bölgede turistik işletme sahibi ve vatandaşlar da, düşlüncelerini brt habere dile getirdiş.
Ulaşımda yaşanan sıkıntıların, bölgede ulaşımı ve turizmi de olumsuz etkilediğini kaydeden katılımcılar, bölgenin rağbet görmesi ve cazibe merkezi haline gelebilmesi için bu sorunun aşılması gerektiğine dikkat çekti..

(BRT)

Editör: TE Bilisim