UBP Lefkoşa Milletvekili Faiz Sucuoğlu, tarım ve sağlık ile ilgili yaptığı konuşmada, ilk olarak Meclis salonunda hükümetten kimsenin olmamasını eleştirdi.

Sucuoğlu, aspir üretecek olanlara Başbakan Yardımcılığı’ndan çağrı yapıldığı ile ilgili haberlerin gazetelerde çıktığını ifade ederek, Tarım Bakanı Sennaroğlu’nun bunlardan haberi olmadığını ileri sürdü. Sucuoğlu, bakanlıkların bir birine karıştığını da ileri sürerek, “Allah yardımcımız olsun” dedi.

Hellim konusunda yaşanan gelişmelere de değinen Sucuoğlu, Güney Kıbrıs’ın hellim tescili konusunda Avrupa Birliği’ne başvuruda bulunduğunu ifade ederek, Kuzey’deki temsiliyeti kabul etmediklerini anımsattı.

Sucuoğlu, hellim konusunda ciddi çalışma gerektiğini, hellimin tescili için Avrupa Birliği’ne başvuruda bulunulması gerektiğini söyledi.

Hükümetin bu konuda gerekirse Türkiye’yi de devreye koyarak girişim yapması gerektiğini ifade eden Sucuoğlu, hellim konusuna acil çözüm bulunulmasını istedi.

Türkiye’de 70 üzerinde firmanın hellim ürettiğini de işaret eden Sucuoğlu, ülkedeki uyuşturucu madde kullanımı ile ilgili artışa da dikkat çekti, hükümetin bu konuya el atması gerektiğini, bununla mücadele için bütçe oluşturulması gerektiğini vurguladı.
Editör: TE Bilisim