Gazeteci Levent Özadam, yerel seçimlerde AKSA’nın bölgesindeki bazı adaylara maddi desteklerde bulunduğunu iddia etti 

Sistemsizliğin sistem haline geldiğini söyleyen Gazeteci Levent Özadam, İskele bölgesinde bulunan AKSA Enerji Santrali’nin yerel seçimlere yakın bölgesindeki bazı adaylara maddi desteklerde bulunduğunu iddia etti. İstifa eden eski Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Hakan Oran’ın istifasının nedeninin arkasındaki gerçekleri açıklaması gerektiğine vurgu yapan Özadam, “ Bu kokuşmuşluktur. Bu bazı kurumların, işletmelerin, patronların kendilerini devletin üzerinde görmesi meselesidir” dedi. 

“AKSA’YI BİRİLERİNİN ARAŞTIRMASI LAZIM” 
ADA TV’de Erçin Şahmaran’ın sorularını yanıtlayan Gazeteci Özadam programda şu ifadelere yer verdi: “Sistem yok. Sistemsizlik sistem haline geldi. Teknecik’e ceza kestiler, kanser soluyor insanımız. Hem Teknecik hem Kalecik’teki insanımız. Elimde belgem yok, bilgim de yok ama emin olduğum bir şey var AKSA’yı birilerinin araştırması lazım. AKSA yerel seçimlerde bölgesindeki adaylara destek yaptı. Hakan Oran eğer yurtseverse vatanseverse bu ülkede değişimden yanaysa çıkacak bunları açıklayacak. Böyle bir kişi çıksa arkası gelecek. Bu kokuşmuşluktur. Bu bazı kurumların, işletmelerin, patronların kendilerini devletin üzerinde görmesi meselesidir. Bir takım menfaatler karşılığında mı, muhakkak öyledir ancak belgesi yok diyerek geçip gidiyoruz. Bazı rant yiyiciler devletin üzerindeyse, devletin makamlarını etkileyebilecek güçteyse bu kokuşmuşluktur. Hakan’ın istifa nedeni iplik söküğü gibi birçok şeyi beraberinde getirecek. 

“VATANDAŞ SİYASETÇİYİ SORGULAMALI” 
Geçtiğimiz dönem UBP iktidardı. İktidarda olmadan önce neler söz verilmiş neler yapılmamış bakmıyoruz. Sonrasında CTP-DP neler hükümet programına koymuş ve yapmamış bakmak lazım. Bunu gündemde tutmamız lazım. Vatandaş artık sorgulamalı. Siyasetçiyi, bakanları, milletvekillerini sorgulamalı. 29 Haziran genel seçimleri bu konuda ışık olmuştur. Lefkoşa’da Mehmet Harmancı kazandı, Kemal Deniz Dana, DP ile UBP’nin ortak adayı yüzde 25 oldu. Şuan seçim olsa DP ve UBP’nin Lefkoşa oyları en az yüzde 50’dir. Ama seçimlerde halk parti rozetine bakmadı. Kendini daha iyi anlatabilen, enerjik, genç, kendini halkın içinde olduğunu ispatlayabilen insanlarımızı getirdi. 

“GİRNE’YE GELDİĞİMDE SİNİRLERİM BOZULUYOR” 
Girne’ye ne zaman gelsem sinirlerim bozuluyor. Girne’nin anlamı çok büyük çünkü turizm göz bebeği. Yüzlerce turist var şuanda, insanlar çarşıya çıkıyor yol yok, kaldırım yok bu memlekette. Girne burası, hadi Lefkoşa’yı,İskele’yi,Mağusa’yı bir kenara koydun ama burası Kıbrıs’ın turizminin gözbebeği. Yıllardır aynı belediye başkanları. Bu belediyelerin de ötesinde bir şey. Partiler üstü ele alınmalı. Her yer çukur, araba park yeri yok, yol yok, kaldırım yok. 40 sene geçmiş artık. Biz 40 senede kendimizi toparlayamıyorsak, turiste layıkıyla turizmi sunamıyorsak demek ki yönetim zafiyeti vardır. 

“ANKARA ÖZERSAY’I DESTEKLİYOR” 
Ankara’nın desteklediği Cumhurbaşkanı adayı bence Kudret Özersay, aldığım duyumlar öyle. Sağ görüşlüsünden sol görüşlüsüne içlerinde ciddi bir ekip var. Özersay adaysa da çıkıp söylemeli. En son İrsen Küçük olayında gördük, Ankara neden destekliyordu Küçük’ü? Küçük, anavatan diyordu başka bir şey söylemiyordu. Protokollere sadıktı. Belli marjinal gruplar var Ankara’ya karşı, elçiye karşı ancak bu ülkenin ezici bir çoğunluğu anavatanı olarak bilir Türkiye’yi. Ve anavatanı olmadan ayakta duramayacağının farkındadır. Anavatanımızdır ancak biraz bizim içişlerimize karışmasın diye yıllardır mesajlar verilmektedir. Kıbrıs Türkü’nün başına gelebilecek en kötü olay Türkiye ile ilişkilerinin bozulmasıdır. “ 

(STAR KIBRIS)





Editör: TE Bilisim