Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Havacılık Yüksek Okulu, bünyesinde bulunan ve montajı tamamlanan 2 adet DA 20 eğitim uçağı, ilk uçuşlarını gerçekleştirdi.

GAÜ Havacılık Yüksekokulu bünyesinde bulunan Pilotaj Bölümü, GAÜ’nün 2005 yılında Sivil Havacılık İşletmeciliği programı ile havacılık eğitimine başlarken, YÖK onayının yanı sıra, Kıbrıs’ta Uluslararası Standartlarda Uçuş Eğitim Organizasyonu Yetki Belgesine sahip tek kurum olarak, ilk öğrencileri ile teorik eğitimlerinin ardından PPL lisanlarını almaya hak kazanan öğrencileri ile birlikte yeni eğitim uçakları DA 20’ler ile uçmaya başlıyor.

Akpınar: “İlk Kez KKTC ‘de YÖK ve SHGM Onaylı Pilotaj Programlarını Uyguluyoruz”

Konuyla ilgili açıklamada bulunan GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, GAÜ’nün eğitim uçakları olan DA20’lerin havacılık ve uçuş izinleri ile uçabilirlik sertifikalarının SHGM tarafından onaylandığını belirterek şunları söyledi;
“Test uçuşlarımızı yaptık. Türkiye ve Kıbrıs kanatlarımızın altında. KKTC’de Havacılık Tarihini yazıyoruz. İlk Kez KKTC ‘de YÖK ve SHGM onaylı Pilotaj programlarını uyguluyoruz” dedi.

GAÜ Havacılık Yüksek Okul Müdürü Pilot Mehmet R. Muhtaroğulları konuyla ilgili yaptığı açıklamada ise,
“GAÜ uçak filosuna katılan iki adet DA20 eğitim uçakları, TC SHGM den tüm onaylarını alıp ilk uçuşlarını başarı ile tamamladılar. İlk uçuşlarını İstanbul semalarında yapan uçaklarımızın önümüzdeki haftalarda Kıbrıs semalarında da uçuş yapacaklar.” Muhtaroğulları açıklamsının devamında, mayıs ayı içerisinde CESSNA RG172 Uçağının da filoya katılacağının müjdesini vererek, Kıbrıs'ta hep büyük projelere imza atan Girne Amerikan Üniversitesi’nin havacılıkta da bir ilk olmayı başardığını ve ulaşılması güç bir yere çıtayı yükselttiğini vurguladı.

Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada ise, 2015-2016 Akademik yılı bahar dönemi ile birlikte PPL lisanslarını alan öğrencilerin ATPL eğitimlerine başlayacağı belirtilirlerken, ATPL eğitimi ile birlikte öğrencilerin bu ay içerisinde ilk uçuşlarına başlayacağı ifade edildi. 2.grup öğrencilerin ise PPL eğitimlerine bahar dönemi ile birlikte başladığı ve Haziran 2016’da ise ilk grubun Ankara Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünce gerçekleştirilecek olan sınavın ardından tekli PIC uçuşlarını KKTC’de gerçekleştirecekleri belirtildi.
 
Editör: TE Bilisim