Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kurucu Rektörü ve Mütevelli Heyeti Başkanı Serhat Akpınar, Girne Belediyesi himayesinde, Deniz Poyrazoğlu’nun organize ettiği 2. Farkındalık Festivali’nin açılışını, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ile birlikte gerçekleştirdi. Girne Büyük Anadolu Otel’de bu yıl diyaliz hastaları yararına organize edilen Festival, 2 gün sürdü. Festival bünyesinde stantlar kurulurken; iki gün boyunca çeşitli seminerler düzenlendi. Diyaliz Hastaları Derneği'nin standında ise organ bağışı işlemleri gerçekleşti. Açılışta, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, GAÜ Kurucu Rektörü Serhat Akpınar ve festivali organize eden Deniz Poyrazoğlu konuşma gerçekleştirdi. Deniz Poyrazoğlu, festivale katkı koyan Güngördü ve Akpınar'a günün anısına plaket takdim etti.

GÜNGÖRDÜ: "DİYALİZ HASTALARI İÇİN OLMASI ÇOK ÖNEMLİ"

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, açılışta yaptığı konuşmada, Deniz Poyrazoğlu'na bu kadar anlamlı bir organizasyon gerçekleştirdiği için teşekkür ederek, festivalden elde edilen gelirin Diyaliz Hastaları yararına bağışlanacak olmasının önemine işaret etti. Güngördü, organ bağışının başka ülkelerde sisteme girmesine rağmen Türkiye ve Kıbrıs'ta bazı sıkıntılar yaşandığını, ancak bu ve buna benzer farkındalık etkinlikleriyle de toplumun bilinçlenmesinde mesafe alacağına inancını belirtti.

POYRAZOĞLU: "BİRLİKTE DAHA NİCE FESTİVALLER DÜZENLEMEYİ NİYET EDİYORUM"

Festivali organize eden Deniz Pyrazoğlu yaptığı konuşmada, bir farkındalık yaratmak adına iki yıl önce yola çıktıklarını, birinci festivali kanser hastası Nefes için gerçekleştirdiklerini, bu yıl gerçekleştirdikleri festivalin ise diyaliz hastaları için yapıldığını söyledi. Poyrazoğlu, hep birlikte, daha nice festivaller düzenlemeyi arzu ettiğini ifade etti. Organizasyona karkı koyan başta Güngördü'ye ve herkese teşekkür etti.

AKPINAR: "ORGAN BAĞIŞI HER BİREYİN GÖREVİ"

Girne Amerikan Üniversitesi Kurucu Rektörü Serhat Akpınar, böyle bir organizasyon için emeği geçenlere teşekkür ederek, farkındalığın önemine işaret etti. Akpınar, insanın yaşamsal yolculuğunda o bilinç ve farkındalıkla tüm yaşamsal süreçleri programlama yeterliliğinin önemli olduğunu, bu festivale katılarak farkındalık sürecine küçücük de olsa anlam katabilmekten onur duyduğunu söyledi. Akpınar, festival salonunda bulunan organ bağışı standında tüm organlarını bağışlayacağını, bunun yararlı olacağını ve doğru kimselere ulaşacağını düşündüğünü ifade ederek, organ bağışının, her bireyin görevi olduğunu vurguladı. 

Editör: TE Bilisim