2015 Dünya Tiyatro Günü’ne ne yazık ki ülkemizde yine tiyatronun sergileneceği yeterli bir mekâna sahip olamadan girdik. Devlet Tiyatroları sanatçılarının hiç sahnesi yok, Lefkoşa Belediye Tiyatrosu sanatçıları da yetersiz bir mekânda faaliyetlerini sürdürüyor. Bu bağlamda, Lefkoşa Belediyesi’nin yarım kalmış tiyatro binasının mümkün olan en kısa sürede tamamlanması en büyük dileğimdir.
Genellikle kalkınma kavramı bir takım ekonomik veriler ve rakamlarla izah edilmeye çalışılır. Hâlbuki toplumların gerçek kalkınması salt rakamlardan ibaret değildir. Kalkınma, ekonominin yanında siyasal, sosyal ve kültürel boyutlarıyla bir bütündür. Özellikle kültür-sanat boyutu eksik olan gelişme, gerçek bir gelişme olarak nitelendirilemez.
Bir Cumhurbaşkanı adayı olarak ülkemizde kültür-sanat alanında gerçek anlamda bir gelişmenin sağlanabilmesi, özerk kültür-sanat kurumunun oluşabilmesi için rehberlik anlamında üzerime düşen görevleri yapmak hedefindeyim.
Umut ediyorum ki gelecek 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde özelde tiyatro, genelde kültür-sanat anlamında daha güzel bir tabloyu seslendirebilelim. Tüm tiyatro sanatçılarımızın Dünya Tiyatro Günü kutlu olsun.
 
Editör: TE Bilisim