Güney Kıbrıs’ta Rum Temsilciler Meclisi’nin ENOSİS referandumunun ilan tarihinin okullarda kutlanması yönünde karar almasının yankıları sürüyor.

Müzakereciler bugün görüşmedi. Müzakereciler görüşmesi, Rum Meclisi’nin ENOSİS plebisitinin okullarda kutlanması kararı sonrasında yaşanan gelişmelere bağlı olarak gerçekleşmedi.

En son geçen hafta salı günü görüşen müzakerecilerin, liderler görüşmesine hazırlık amacıyla bugün bir araya gelmesi planlanmıştı.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi Başkanı NikosAnastasiadis’in ise Perşembe günü görüşmesi bekleniyor.

Rum Meclisi kararının iptali için Rum lider Anastasiadis’ten girişim yapmasını isteyen ve bu talebini BM nezdinde de dile getiren Cumhurbaşkanı Akıncı, gelişmelere bağlı olarak hareket edeceklerini belirtmişti.

Konuyla ilgili dünkü açıklamalarında, perşembe günkü liderler düzeyindeki toplantıya kadar Anastasiadis’in ne yapacağını görmek istediğini kaydeden Cumhurbaşkanı Akıncı, “Bu toplantıya giderim ama bu toplantıda konu yalnız bu olur. Başka bir şey konuşulmaz” demişti.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, yarın saat 12.30’da BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı EspenBarthEide’yi kabul edecek.

Akıncı yarın ayrıca, Meclis dışındaki siyasi partilerin başkan ve temsilcilerini kabul edecek.

Cumhurbaşkanlığı’nda saat 11.00’de gerçekleştirilecek toplantıya Yeni Kıbrıs Partisi, Birleşik Kıbrıs Partisi, Kıbrıs Sosyalist Parti, Sosyal Demokrat Parti, Halkın Partisi, Toplumcu Kurtuluş Partisi Yeni Güçler ve Yeniden Doğuş Partisi’nden başkan ve temsilcileri kabul edecek.

Editör: TE Bilisim