Rum Meclisinin almış olduğu “Enosis” kararına tepki olarak bugün yapılması gereken müzakerelerin iptal edilmesi ve Sayın Cumhurbaşkanının perşembe günkü toplantı yapılacak olsa bile tek gündem maddesinin bu karar olacağını açıklaması, bizleri memnun etmiş, gönüllere su serpmiştir.

Rum yönetimi lideri Anastasiadis’in 20 Temmuz kutlamalarını “Enosis” kararı ile aynı tutması ise büyük bir talihsizliktir. 20 Temmuz sadece Kıbrıslı Türklere değil Ada’da yaşayan herkese barış ve huzur getirmiş ve binlerce Kıbrıs Rumunu hayata bağlamış, Yunanistan’a bile demokrasi getirmiştir. Sayın Anastasiadis’in bu demeci bile muhataplarımızın Kıbrıs Sorununa hangi zihniyetle yaklaştığını göstermektedir.

Öte yandan ülkemizde en sağından en soluna bütün vatandaşların, siyasi parti, kurum ve kuruluşların Rum Meclisinin almış olduğu karara ortak tepki vermesi, halkımız ve geleceğimiz için oldukça faydalı ve kutlanması gereken bir tavırdır.

YDP olarak bu milli duruşun ve konsensüsün bundan böyle de devam etmesini arzuluyor, bu konuda fikir beyan eden herkesi kutluyoruz.

Saygılarımızla

Bertan Zaroğlu

Genel Sekreter

Editör: TE Bilisim