Ulubay, kabulde yaptığı konuşmada, Kıbrıs müzakerelerini yakından takip ettiklerini dile getirerek, “İnşallah bu şans bu kez iyi kullanılır” diye konuştu.

KKTC Kızılay Derneği’nin bir insani yardım kuruluşu olduğunu ve uluslararası çalışmalarda da yer aldığını anlatan Ulubay, Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Hareketi’nde de gözlemci üye olduklarını ve komite çalışmalarına katıldıklarını anlattı.

Dernek faaliyetleriyle ilgili bilgi veren Ulubay, derneğin yasal statüye kavuşturulması için gereken adımların atılmasını istedi. Derneğin personel ve bütçe sıkıntısı yaşadığını kaydeden Ulubay, bu sorunların çözülmesi için yasa sıkıntısının çözülmesinin şart olduğunu ifade etti.

AKINCI

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ise Kızılay gibi örgütlerin hayati öneme sahip olduğunu ve bu önemin felaket ve savaş zamanlarında anlaşıldığını söyledi.

“Felaketlerin yaşanmadığı dönemlerde bu gibi örgütler ne kadar güçlü olursa felaket dönemlerinde o kadar işlev gösterebilir” diyen Akıncı, Sivil Savunma gibi Kızılay’ın da önemli bir kurum olduğunu anlattı.

Yasa çalışmaları konusunda İçişleri Bakanlığı’yla iletişime geçilebileceğini söyleyen Akıncı, Cumhurbaşkanlığı’nın da imkanları doğrultusunda yardımcı olmaya hazır olduğunu anlattı.

Akıncı, “Asıl olan kurumsallaşma ve kendini idame edecek bir yapı oluşturma” dedi.
Editör: TE Bilisim