Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetlisi olarak Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün açılış törenine katılmak üzere yarın akşam İstanbul’a gidiyor.

Cumhurbaşkanlığı Basın Bürosundan alınan bilgiye göre, Akıncı yarın akşam saat 20.55’te Ercan Havalimanı’ndan İstanbul’a hareket edecek.

Cumhurbaşkanı Akıncı, açılışın ardından 27 Ağustos Cumartesi akşamı saat 20.00’de yurda dönecek.

DÜNYANIN EN GENİŞ KÖPRÜSÜ

AA’nın haberine göre dünyanın en geniş köprüsü olacak Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün açılışı, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve yurt dışından davetlilerin katılımıyla 26 Ağustos Cuma günü gerçekleştirilecek.

Kuzey Marmara Otoyolu Projesi kapsamında İstanbul Boğazı'na inşa edilen köprü, dünyanın en geniş köprüsü unvanını alacak. Yatırım maliyeti 3 milyar dolar olan, 148 kilometre uzunluğundaki Odayeri-Paşaköy kesimi üzerindeki köprünün, gidiş ve geliş istikametlerinde 4’er karayolu şeridi ile ortada 2 demiryolu şeridi olmak üzere toplam 10 ulaşım şeridi olacak.

Köprü, raylı geçiş sisteminin aynı tabliyede olması nedeniyle de dünyada ilk olacak. Genişliği 59 metre, kule yüksekliği 322 metre olan köprü, bu konuda da bir rekor kıracak. Bin 408 metre açıklığa sahip ve toplam uzunluğu 2 bin 164 metre olan köprü, bu özelliğiyle de "üzerinde raylı sistem bulunan dünyanın en uzun asma köprüsü" unvanını da alacak.
Editör: TE Bilisim