Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Avrupa Birliği’nin Doğu Akdeniz’deki faaliyetlerle ilgili Türkiye’yi kınama kararını değerlendirdi.
Karar ve Güney Kıbrıs’ın tavrına sert tepki gösteren Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı; ‘yaptıkları Kıbrıs’ın bölünmüşlüğüne yeni bir çivi çakmaktır’ dedi.
Bu yanlıştan geri dönülmesini isteyen Akıncı; ‘Aksi takdirde bugüne kadar yaşananlar bundan sonra da tedirginlik yaratacak boyutta devam edecektir. Bundan başka türlüsü ufukta görülmemektedir’ dedi.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Avrupa Birliği Zirvesi’nden Türkiye’ye yönelik kınama kararına tepki gösterdi.

Eski Başbakanlardan Osman Örek için düzenlenen anma töreninde konuşan Akıncı, 1960’lardan itibaren Kıbrıslı Türklerin Ada’da ortaklık haklarının peşinde koştuğuna, gasp edilen haklarını elde etmek için uğraş verdiğine vurgu yaptı.

Kıbrıslı Rumların ise o günlerde BM Güvenlik Konseyi ve Genel Kurulu’nda Kıbrıslı Türkler aleyhinde ve Türkiye’yi köşeye sıkıştırmak için karar aldırmaya çalıştığını kaydeden Akıncı; ‘Her karar aldırdıklarında zafer elde etmişçesine kutladılar bugün benzer bir durumu AB nezdinde görüyoruz’ dedi.

Akıncı; AB kararı sonrası Rum gazeteleri tarafından atılan ‘istediğimizi aldık’ manşetlerine işaret ederek; ‘Bunun özeti Türkiye’yi sıkıştırdık kınama kararı çıkarttıkları ve Kıbrıs Türklerin haklarını gözardı ettikleridir’ diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Akıncı şunları kaydetti:
“Yapılan haksız eylemleri sonrasında ortaya çıkan sonuç maalesef Kıbrıs’ın bölünmüşlüğüne yeni bir çivi çakmaktan başka birşey değildir.
Temenni ederim bu yanlıştan süratle dönülür ve Kıbrıs’ta Kıbrıslı Türklerin hakları teslim edilir, Türkiye’nin meşru hak ve çıkarları da görmezden gelinmez. Bu bölgede huzur barış ve istikrarın gelmesine katkıda bulunur.

Aksi takdirde bugüne kadar yaşananlar bundan sonra daha tedirginlik yaratacak boyutta devam edecektir bundan başka türlüsü ufukta görülmemektedir.”

Editör: TE Bilisim