Toparlanıyoruz Hareketi, geçen hafta içerisinde üçlü kararnameyle yapılan görevden almalar ve atamalarla ilgili olarak Başbakan ve Cumhurbaşkanı’nı eleştirdi.

Toparlanıyoruz Hareketi’nden yapılan yazılı açıklamada, üçlü kararnameyle atama yöntemi konusunda, hem Başbakan Özkan Yorgancıoğlu hem de Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın “kendi sözleriyle çelişkili icraatlar yaptıkları” ileri sürüldü.

Açıklamada, “Geçtiğimiz hafta içerisinde Başbakanlık Denetleme Kurulu’na yapılan atamalar, tutarsızlığın, söz ve eylem uyuşmazlığının yerleşmiş siyaset anlayışında kural haline geldiğini gösteren en yeni örnektir” iddiasına yer verildi.

Başbakan Yorgancıoğlu’nun geçmişte Başbakanlık Denetleme Kurulu’na atama yapmadıklarını, yapmayı da düşünmediklerini belirttiğini ancak bugün aksi yönde davranarak söz konusu kurula atamalar yaptığı savunulan açıklamada, bu atamaların, “güveni zedeleyen bir durum yarattığı” iddia edildi.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın cumhurbaşkanlığı seçimleri sürecinde yaptığı açıklamalarda, müşavirler konusundaki mevcut durumu ve yeni müşavirler yaratılmasını ciddi bir sorun olarak gördüğü şeklinde bir tablo çizdiği kaydedilen açıklamada, Akıncı’nın göreve başlamasının ilk ayı içerisinde üçlü kararnameyle dört görevden alma ve sekiz de atama kararına imza attığı belirtildi.

Açıklamada, “Bu durum, Cumhurbaşkanı Akıncı’nın seçilmezden önce şiddetle eleştirdiği ‘üçlü kararname’ sistemine kolayca ve hızlıca adapte olduğu izlenimini yaratmaktadır” iddiasında bulunuldu.
Editör: TE Bilisim