AK Parti Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu’nun, bir TV haber kanalında yayınlanan programda Sayın Cumhurbaşkanımız Mustafa Akıncı’ya yönelik ağır hakaretlerde bulunduğu esefle öğrenilmiştir.

Sayın Kuzu, söz konusu söyleşisinde “Neyine güvenip de bizimle kötü olmaya kalkıyor. Onu anlayamıyorum. Akıncı Rumları çok beğeniyorsa gidip Rum tarafında yaşasın” diyerek çok çirkin ve seviyesiz bir üslupla Sayın Cumhurbaşkanımıza ve onun şahsında Kıbrıs Türk halkına hakaret etmiştir.

Bu hakaretin görünürdeki gerekçesi, Cumhurbaşkanımızın, halkımızın talebi olan KKTC-TC ilişkilerinde karşılıklı saygıya dayalı kişilikli bir ilişkiyi ve Kıbrıs Türklerinin kendi kurumlarında gerçek söz sahibi olmalarının yolunun açılmasının gerekliliğini dile getirmiş olmasıdır.

Kendi kendine yeten ve kendi kendini yönetme becerisine sahip bir KKTC’nin gelecekte Federal Kıbrıs’ta ve AB kurumlarında çok daha sağlıklı bir konumda olacağı aşikârdır. Cumhurbaşkanımızın vizyonu da böylesi bir gelişmenin en kısa sürede sağlanarak, ekonomisi ve demokrasisi ile güçlü bir toplumsal ve kurumsal yapının oluşturulmasıdır.

Kuşkusuz bu süreçte Türkiye ile sağlıklı ve verimli bir istişare ve işbirliği içerisinde bulunacak olan Cumhurbaşkanımızın en büyük güvencesi Kıbrıs Türk Halkının kendisidir.

Kıbrıs Türk halkı büyük çoğunlukla Sayın Cumhurbaşkanımızın hem şahsına, hem vizyonuna onay vermiştir. Herkesi Kıbrıs Türk halkının iradesine saygı duymaya bir kezdaha davet ediyoruz. Bunun yerine, hakaret yönüne gidilmesini esefle kınadığımızın bilinmesini istiyoruz.

BURHAN KUZU AKINCI İÇİN ŞU AÇIKLAMALARI YAPTI;

  Prof. Dr. Burhan Kuzu : "Akıncı önce haddini bilsin"

A Haber’de Sevilay Yükselir moderatörlüğünde yayınlanan ‘%100 Siyaset’in bu haftaki konukları AK Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Burhan Kuzu, Avukat Kezban Hatemi, AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Savcı Sayan ve DENGE Araştırma Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Basri Yıldız’dı. KKTC’nin yeni Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın “Yavru vatan değil kardeş ülkeyiz” yönündeki ifadelerini eleştiren Prof. Dr. Kuzu, canlı yayında tepki dolu açıklamalar yaptı.

Editör: TE Bilisim