Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı bugün Güzelyurt bölgesinde iki narenciye paketleme tesisini ziyaret etti, 5. Kalkanlı Anıt Zeytin Ağaçları yürüyüşüne katıldı.
Akıncı ziyaret ettiği tesislerde çoğunluğu kadınlardan oluşan çalışanlara seslenerek, “Kıbrıs’ta rengimiz, dilimiz, kökenimiz, cinsiyetimiz, inançlarımız, düşüncelerimiz ne olura olsun,daha güzel bir yaşamı mümkün kılmak için geleceği birlikte şekillendireceğiz. Buranın geleceği hepimizi ilgilendiriyor. Hem bugünü, hem de yarınlarımızı daha iyi yapmak için uğraş vermemiz gerekiyor. Gelecek kuşakların daha iyi bir geleceği olması için tüm çabamızı ortaya koymamız lazım.” diye konuştu.
Seçimlerin bu açıdan çok önemli olduğunu ifade eden Akıncı, Kıbrıs’ta her iki toplumun da haklarını koruyup bir çözüme varılmasını arzuladığını ifade ederek şöyle konuştu:

“Kıbrıs sorununa çözüm ararken hayat durmuyor”
Ancak, Kıbrıs’ta çözüme ulaşmak sihirbazlıkla olmaz. Oturup tartışmak, görüşmek ve iki tarafın da haklarını koruyacak bir anlaşmaya varmak lazım. Bunun için kararlılıkla hareket edeceğim. Kıbrıs sorunuyla ilgili uğraş verip, daha iyiye ve güzele doğru Kıbrıs’ın geleceğini planlarken hayat durmuyor. Sizler de burada sabahtan akşama kadar çalışıp alın teri döküyor, ekmeğinizi çıkarmaya uğraşıyorsunuz. İhracat çok önemli. Narenciye sektörü bizim için son derece önemli ve yıllar içerisinde gerek bu alanda gerekse diğer bütün üretim ve pazarlama alanlarında sorunlar yaşandı. Sadece Kıbrıs sorunu değil, ihracatımız, üretimimiz, çalışma hayatımızla da ilgilememiz, daha iyiye daha güzele gitmek için el birliği yapmamız lazım.
Ben sadece masa başında bir cumhurbaşkanlığı değil, sizlere anlattığım gibi bir cumhurbaşkanlığı vaat ediyorum. Kıbrıs sorunu dışında yapmamız, ilgilenmemiz gereken konular da var.”

“Toplumsal cinsiyet eşitliği gibi konularda ileriye gitmeliyiz”
Ülkede özellikle kadınların, toplumsal cinsiyet eşitliği bakımında istenilen noktada bulunmadığımızın altını çizen Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı, bu konularda da daha iyiye gitmek için çaba gösterilmesini gerektiğini vurguladı.

“Herkesi dinleyin, sandıkta vicdanınızın sesine kulak verin”
Akıncı şöyle konuştu: “Halktan aldığım mesaj üzerine aday oldu. Halk beni bu makama layık görürse, bu sorumluluğu üstlenip Kıbrıs’ın geleceğine, toplumumuzun geleceğine önümüzdeki beş yılda ne kadar katkı yapabilirsem onu yapmaya çalışacağım.
Bu önemli bir seçim. Herkesi dinleyin ondan sonra da, kendi vicdanınızın sesini dinleyerek sandığa gidin.
Amblemimiz zeytin dalı. Zeytin, barışı, ama aynı zamanda bu topraklarda zeytin ağacı gibi kök salmayı da temsil ediyor. Bu topraklarda çocuklarımızla birlikte kökleşerek var olmalı, çocuklarımıza, torunlarımıza güzel bir gelecek bırakmalıyız.
Zeytin aynı zamanda üretmek demektir. Üretim ve kalite ne kadar artarsa, pazarlama ne kadar iyi şartlarda gerçekleşirse, hem sizler hem de toplumumuzun geneli için yararlıdır.
Adım adım el birliğiyle tüm sorunları aşabiliriz. Kendime, toplumuma, sizlere güveniyorum. Ben size bir tek şey vaat edebilirim; alın terimi ve emeğimi. Daha önce de bunu yaptım. Kararınız ne olursa olsun vicdanınıza dayanarak vereceğiniz kararın toplumumuza hayırlı olmasını diliyorum.
 
Editör: TE Bilisim