Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı, Kuzey Kıbrıs’ta yaşayan Alevi topluluğunun hala bir Cem Evi’ne sahip olmayışını üzücü bir durum olarak değerlendirdi ve Alevi toplumunun şimdiye kadar teslim edilmeyen hakkının teslim edilmesi gerektiğini vurguladı.

Akıncı dün akşam (20 Aralık Cumartesi) saat 18.30’da Alevi Kültür Merkezi’ne konuk oldu.
Merkez Başkanı Hasan Şaşkara ve dernek üyeleriyle bir araya gelerek sohbet eden Akıncı, Kıbrıs sorununa ilişkin düşüncelerini de paylaştığı konuşmasında Kuzey Kıbrıs’ta yaşayan Alevi topluluğunun en önemli sorunlarından birinin hala bir Cem Evine sahip olmamaları olduğunu çok iyi bildiğini kaydederek, yer tahsisi yapılmış olasına rağmen bugüne kadar bu ihtiyacın giderilemediğini kaydetti.

Laik bir devletin tüm dinlere, hatta dini olmayanlara karşı eşit davranışta bulunması gerektiğini vurgulayan Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı, “Bir insan topluluğu eğer, ‘benim ibadethanem Cem Evi’dir’ diyorsa, onun üzerine söylenecek bir söz olmaması gerekir. İnsanlar kendilerini nasıl tanımlıyorsa ona saygı gösterilmelidir. Bu nedenle benim sempatim ve desteğim sizlerden yana, göreve gelmem durumunda da bunu sürdüreceğimden kuşkunuz olmasın.

Alevi Kültür Merkezi Başkanı Hasan Şaşkara da konuşmasında Akıncı’yı konuk etmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi. Akıncı’yı Belediye Başkanlığı, Başbakan Yardımcılığı dönemlerinden bildiğini kaydeden Şaşkara, Akıncı’yı güçlünün yanında değil haklının yanında duran bir siyasetçi olarak tanıdıklarını ifade etti ve “Alevi toplumu olarak Akıncı’nın ödün vermeyen doğru duruşunu bizler de onaylıyoruz… Temiz siyasetin temsilcisi olan bir kişilik, şimdi de hak ettiği yere ulaşacak, yolunuz açık olsun” dedi.
 
Editör: TE Bilisim