Birlikten verilen bilgiye göre, Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği Meslek İçi Eğitim Programı kapsamında düzenlenecek “Akılcı İlaç Kullanımı Sertifika Programı” yarın başlayacak.

Program, saat 15.00’te YDÜ Hastanesi 101 numaralı amfide yer alacak.

Yakın Doğu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi ile birlik arasında imzalanan protokol çerçevesinde düzenlenecek program şöyle:

“5 Kasım Cumartesi: Doç. Dr. Bilgen Başgut, Doç. Dr.Kemal Buharalıoğlu; Akılcı ilaç ile ilgili temel kavramlar, Özel hasta gruplarında akılcı ilaç kullanımı ( gebelik ve emzirme dönemi, yaşlılar ve çocuklar), Akılcı ilaç kullanımı açısından ilaç etkileşimi ve önemi.

19 Kasım Cumartesi: Astım ve KOAH’da akılcı ilaç kullanımı ve hasta danışmanlığı Doç. Dr. Kemal Buharalıoğlu, Akılcı ilaç kullanımı Doç.Dr. Orhan Uludağ.

3 Aralık Cumartesi: Hipertansiyon ve Diyabette akılcı ilaç kullanımı Prof.Dr.Nurettin Abacıoğlu, Prof.Dr.Tanju Özçelikay.

24 Aralık Cumartesi: Doç. Dr. Bilgen Başgut, Dr.Gökçe Buharalıoğlu, Uzm.Ecz.Ahmet Sami Boşnak Kanser hastasına yaklaşım nasıl olmalı ?, Kanser tedavisinde güncel gelişmeler.”
Editör: TE Bilisim