Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), Portekiz’in başkenti Lizbon’da Sosyalist Enternasyonal Konsey toplantısına katıldı.

CTP’den yapılan açıklamaya göre, Konsey toplantısına katılan heyet, Sosyalist Enternasyonal Başkanı ve Yunanistan eski Başbakanı George Papandreu’yu adaya davet etti.

Heyetin, CTP Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu’nun yazdığı davet mektubunu ilettiği Papandreu, Rum kesimindeki başkanlık seçimlerinin ardından taraflarla temaslarda bulunmak üzere adayı ziyaret edeceğini ifade etti.

4-5 Şubat tarihlerinde Lizbon’da düzenlenen konsey toplantısında CTP’yi Lefkoşa Milletvekili ve Dış İlişkiler Sekreteri Özdil Nami ile Parti Meclisi ve Dış İlişkiler Bürosu üyesi Armağan Candan temsil etti.

“Dünya Ekonomisi: Büyüme, İstihdam ve Sürdürülebilir Kalkınma için Sol Vizyon” başlığı altında gerçekleştirilen toplantıya dünyanın farklı ülkelerinden 100’den fazla siyasi parti ve 500’den fazla politikacı, akademisyen ve sivil toplum temsilcisi katıldı.

Toplantıda özellikle Avrupa’daki finansal kriz, yeni kalkınmakta olan ülkelerdeki siyasi ve ekonomik durum, daha adil ve sürdürülebilir bir uluslararası ekonomik sisteme ulaşılması için yeni çıkış yolları ve Arap dünyasındaki demokratik değişimler tartışıldı.

CTP heyeti, Sosyalist Enternasyonal Başkanı ve Yunanistan eski Başbakanı George Papandreu ile de bir görüşme gerçekleştirdi.

Kıbrıs’taki müzakere sürecinin yeniden başlamasının beklendiği önümüzdeki aylarda uluslararası aktörlere önemli roller düştüğünü ifade eden CTP heyeti, Papandreu’dan yeni seçilecek Rum liderinin müzakerelerde olumlu davranması için girişimde bulunmasını istedi.

Bu çerçevede Papandreu’nun Sosyalist Enternasyonal Başkanı olarak adaya bir ziyarette bulunmasına ilişkin CTP Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu tarafından yazılan davet mektubu da Papandreu’ya iletildi.

“AKDENİZ KOMİTESİ KIBRIS’TA TOPLANSIN”

CTP heyeti ayrıca CHP Genel Başkanı ve Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcısı Kemal Kılıçdaroğlu ve Sosyalist Enternasyonal Genel Sekreteri Luis Ayala ile de görüşerek Kıbrıs sorununa ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

CTP heyetinin bir sonraki Sosyalist Enternasyonal Akdeniz Komitesi toplantısının Kıbrıs’ta düzenlenmesi yönündeki talebi de taraflarca olumlu karşılandı.
Editör: TE Bilisim