Girne Liman Rotary Kulübü, KKTC Acil Servis Arkadaşları ve Çatalköy’ü Geliştirme ve Kültür Derneği, diyaliz hastalarının taşınmasında kullanılmak üzere Girne Akçiçek Hastanesi’ne araç bağışladı.

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle’nin de hazır bulunduğu bugün saat 15.00’te Akçiçek Hastanesi’nde gerçekleşen törende, yaklaşık 36 Bin Euro tutarındaki araç, hastane yetkililerine teslim edildi.

Liman Rotary Kulübü’nün 85 bin TL, KKTC Acil Servis Arkadaşları Derneği’nin 10 bin TL ve Çatalköy’ü Kalkındırma ve Geliştirme Derneği’nin de 5 bin TL dolayında yaptığı bağışla alınan Ford marka minibüs, diyaliz hastalarının evden hastaneye, hastaneden eve taşınmasında kullanılacak.

Girne'deki diyaliz hastaları halen Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi'nde diyalize girerken Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, Akçiçek Hastanesi’ndeki Diyaliz Servisi’nin de kısa bir süre sonra hizmete gireceğini açıkladı.

Girne Belediyesi de alınan minibüsün şoförünü sağlayacak.

Araç bağışı törene, Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, Girne Akçiçek Hastanesi Başhekim Vekili Dr. Salih Beyoğlu, Girne Akçiçek Hastanesi Kalkındırma Derneği Başkanı Şefik Küçük, Girne Liman Rotary Kulübü Başkanı Malcolm Mitcheson, KKTC Acil Servis Arkadaşları Derneği Başkanı Mike Plant, Çatalköy’ü Geliştirme ve Kültür Derneği Başkanı Sezay Özgüm, bakanlık ve hastane yetkilileriyle sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

GÜLLE “BAKANLIĞIN HAYATA GEÇİRMEK İSTEDİĞİ UYGULAMAYA AKÇİÇEK HASTANESİ ÖNCÜLÜK EDECEK”

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, törende yaptığı konuşmada aynı gün içerisinde birbirinden anlamlı ve güzel iki etkinlikte bulunmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek, yapılan bağışlar için teşekkür etti.

Bu etkinliklerden ilkinin Sağlık Bakanlığı ile Girne Kaymakamlığı tarafından Çamlıbel’de yaptırılan sağlık merkezi ile Kaymakamlık hizmet binasının hizmete girişi, diğerinin ise Girne Akçiçek Hastanesi’ne sivil toplum örgütleri tarafından bağışlanan araç olduğunu belirten Bakan Gülle, bunun gerçekleşmesinde başhekimlik ile Girne Akçiçek Hastanesi Kaldırma Derneği’nin katkılarının büyük olduğunu söyledi.

“DİYALİZ SERVİSİ KISA SÜRE SONRA HİZMETE GİRECEK”

Bakanlığın tüm ilçe hastanelerinde hayata geçirmek istediği; diyaliz hastalarının evden hastaneye, hastaneden eve taşınması uygulmasına Girne Akçiçek Hastanesi’nin öncülük edecek olmasının memnuniyet verici olduğunu ifade eden Bakan Gülle, Akçiçek Hastanesi’ndeki Diyaliz Servisi’nin de kısa bir süre sonra hizmete gireceğini müjdeledi.

BEYOĞLU “MİNİBÜSÜN ŞOFÖRÜNÜ GİRNE BELEDİYESİ SAĞLAYACAK”

Girne Akçiçek Hastanesi Başhekim Vekili Dr. Salih Beyoğlu da, aracın hastaneye kazandırılmasında ilk adımı Çatalköy’ü Geliştirme ve Kalkındırma Derneği’nin attığını bunu KKTC Acil Servis Arkadaşları Derneği’nin izlediğini belirterek, en büyük katkıyı ise Girne Liman Rotary Kulübü’nün yaptığını vurguladı.

Tekerlekli sandalye uymlu minibüsün şoförünün de Girne Belediyesi tarafından sağlanacağını belirten Dr. Beyoğlu, yapılan bağış ve katkılar için herkese teşekkür etti.

MITCHESON: “MİNİBÜS TEKERLEKLİ SANDALYE UYUMLU”

Girne Liman Rotary Kulübü Başkanı Malcolm Mitcheson ise konuşmasında, diyaliz hastaları için bağışladıkları minibüsün tekerlekli sandalye uyumlu olduğunu ifade ederek, dialize girecek hastaların artık bundan böyle minibüsle evlerinden alınıp evlerine bırakılacağını kaydetti.

Mitcheson, aracın hastaneye kazandırılmasına emeği geçenlere teşekkür etti. 
Editör: TE Bilisim