İçişleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy, Thalassaemia Derneği yetkililerini kabul etti.

Bakanlık’tan yapılan açıklamaya göre kabulde konuşan Dernek Başkanı Derya Güven, istihdam konusundaki sıkıntılarını aktardı ve “Engellileri Koruma, Rehabilite ve İstihdam Yasası” yasasının ilgili hükmünün 2009’dan beri uygulanmadığını söyledi.

Güven, derneklerine üye 12 kişinin umutla istihdam beklediğini ve derneği arayarak Kıbrıs’tan göç etmeyi düşündüklerini dile getirdiklerini kaydetti.

VAROĞLU

Dernek Asbaşkanı Ahmet Varoğlu da, “Engellileri Koruma, Rehabilite ve İstihdam Yasası”nda kamuda her 25 kişiye bir engelli kişi istihdamı koşulu arandığını hatırlatarak, yasanın ilgili hükmünün uygulanmadığını, 2009 yılından beri tek bir engellinin kamuya istihdam edilmediğini belirtti.

İstihdamların maddi yönden olduğu kadar manevi ve psikolojik yönden de hastalara destek olduğunu ifade eden Varoğlu, yasada zorunlu olmasına rağmen tek bir thalassaemialı istihdamının gerçekleşmediğini belirtti.

AKANSOY

İçişleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy da konuşmasında, Thalassaemialılar Derneği’nin hem toplumsal farkındalık hem de sorunların çözümü konusunda önemli çalışmalara imza attığını söyledi.

‘’Hiçbir genç arkadaşımın bu ülkeden göç etmesini, ülkesinden umudunu kesmesini istemem’’ diyen Akansoy, derneğin taleplerine hemen cevap veremese bile Dernek yetkilileri ile işbirliği içinde, hükümet ve bakanlar düzeyinde sorunlarının çözümü için kararlılıkla çalışacağını belirtti. 
Editör: TE Bilisim