“Aile, Sosyal Destek ve Eğitim Projesi”nin dördüncü bilgilendirme toplantısı bugün Gazimağusa’da yapıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Sosyal Hizmetler Dairesi ve Kadın Çalışmaları Dairesi tarafından hazırlanan Aile, Sosyal Destek ve Eğitim Projesi’nin 4’üncü bilgilendirme toplantısı, Gazimağusa Namık Kemal Lisesi’nde gerçekleştirildi.

Toplantıda Başbakan İrsen Küçük’ün eşi Gülin Küçük ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şerife Ünverdi, kadınların her alanda daha güçlü hale gelmeleri gerektiğine yönelik mesajlar verdi ve bu yöndeki çalışmaları anlattı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Gazimağusa Sosyal Hizmetler Dairesi Şube Sorumlusu Vacide Cibo, proje hakkında bilgiler verdi.

ÜNVERDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şerife Ünverdi de, kadını ülkede her alanda güçlü hale getirmek amacıyla çalışmalar yürüttüklerini ifade ederek, proje sayesinde özellikle sosyo-ekonomik sıkıntılar yaşayan ailelere ulaşılıp, hizmet sunulacağını kaydetti.

Ünverdi, birey odaklı proje sayesinde güçlü bir toplum yaratmak amacında ve projeyi yaygınlaştırma kararlılığında olduklarını da vurguladı. 

GÜLİN KÜÇÜK

Başbakan İrsen Küçük’ün eşi Gülin Küçük de, Türk aile yapısında kadının rolünün büyük olduğunu belirterek, bu projenin kadına sahip çıkan başarılı bir çalışma olduğunu ifade etti.

Günümüzde hala şiddete maruz kalan kadınların olmasının ürkütücü olduğuna vurgu yapan Gülin Küçük, kadınların bu yönde güçlenmesi için eğitimin şart olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Aydan Başkurt, Gençlik, Aile, Destek ve Eğitim Merkezi Başkanı Dr. Berna Arifoğlu ve Kadın Çalışma Dairesi Başkanı Prof. Dr Narin Hasipoğlu projeyle ilgili yapılacakları anlattı ve bilgiler aktardı.

Editör: TE Bilisim