Roman 1996 yılında Mustafa Altıoklar tarafından beyaz perdeye de aktarılmıştı. Seyircinin hafızasında yer eden bu film, bu kez tiyatro sahnesinde hayat buluyor.
Romanların hayatından kesitlerin anlatıldığı oyunun yönetmenliğini Zerrin Akdenizli üstlenmekte. Komediyle trajedinin iç içe geçtiği Ağır Roman, toplum dışı bırakılmış, başka bir deyişle ötekileştirilmiş tüm toplulukların dramını anlatmakta. Romanlara özgü yaşam biçiminin sahneye taşındığı oyunda coşku ile hüzün yan yana işlenmekte. İstanbul’un Kolera Mahallesi’nde yaşayan bu insanlar mahkum edildikleri kaderi değiştirmeye çalıştıkça kendi dünyaları içine biraz daha gömülürler. Başlarına gelen her türlü olumsuzluğa inat yaşama tutunan Koleralıların sıcacık hikayesi hayatımıza denk düşen izdüşümleri de barındırmaktadır.

20 Şubat Cuma günü (YARIN) saat 20.00’de Lefkoşa AKM’de prömiyeri gerçekleşecek olan oyun geniş bir oyuncu kadrosuna da sahip. Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları güçlü ve çarpıcı bir projeyle seyirci karşısına çıkıyor.

Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları sanatçılarının 2 aylık özverili bir çalışma sonunda ortaya çıkardığı Ağır Roman oyunu 6 Mart’tan itibaren her Cuma Lefkoşa AKM’de siz seyirciler ile buluşmanın heyecanı içinde olacaktır.

Editör: TE Bilisim