DAÜ’den yapılan açıklamaya göre, DAÜ Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu üyesi olduğu Avrupa Otelcilik ve Turizm Okulları Birliği (AEHT) tarafından yüzlerce kişinin katılımıyla 23-28 Ekim tarihleri arasında Docklands Academy London (DAL) ev sahipliğinde İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenecek olan yarışmalara ve yıllık genel kurula katılıyor.

Avrupa'nın geniş çaplı turizm organizasyonlarından olan ve 44 ülkenin temsil edildiği 29’uncu AEHT konferansında, yüzlerce katılımcıyla turizm ve gastronomi konuları ele alınacak. AEHT, otelcilik ve turizm okulları arasında iletişim ve değişimleri teşvik etmek, okullar ve işletmeler arasında köprü kurmak ve iletişim ağlarını geliştirmek amacını taşıyor. Etkinlik kapsamında, turizm öğrencileri arasında düzenlenecek yarışmalarda dereceye girenlere de çeşitli hediyeler verilecek.

KILIÇ: “ÖNEMLİ BİR FIRSAT...”

DAÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Kılıç, AEHT konferansında DAÜ’yü ve Kuzey Kıbrıs’ı en iyi şekilde temsil edeceklerini ve bu konuda tüm hazırlıkları tamamladıklarını belirtti.

Kılıç; turizm, mutfak sanatları ve pastacılık alanlarındaki yarışmalara katılacaklarını, bu etkinliğin, Avrupa’da turizm ve konaklama işletmeciliği eğitimi veren birçok okul ile temas etmek ve ayrıca DAÜ Turizm ve Otelcilik Yüksek Okulu’nun eğitim kalitesini göstermek, ayrıca hem üniversite hem de ülkenin tanıtımı açısından kendilerine önemli fırsatlar tanıyacağını belirtti.

Çeşitli seminerler ve çalışma gruplarını da içeren konferans süresince, DAÜ Turizm Fakültesi öğretim elemanları, yarışmalarda yer almanın yanı sıra, Avrupa Otelcilik ve Turizm Okulları Birliği yönetim kurulu üyesi olarak genel kurul toplantısına katılacak, üniversite ve fakülte ile Kuzey Kıbrıs hakkında yönetim ve genel kurul üyelerini bilgilendirecek ve birliğin projelerine ilişkin çalışmalar içerisinde yer alacak.
Editör: TE Bilisim