Siyasilerin keyfi tutumları, sorumluluk taşımayan yöneticiler, liyakata ve hukuki kurallara dayanmayan atamalar, partizanca yapılan istihdamlar, peşkeş çekilen imkanlar, siyasilerin hırslarına alet edilen kuruluşlar…. K.T.H.Y.’nın satılmak zorunda bırakılması hala ülke insanının içinde kanayan bir yaradır .

K.T.H.Y. çalışanları köhne siyaset anlayışının sonucunda K.T.H.Y.’nın batması nedeniyle ciddi bir mağduriyet yaşamıştır. K.T.H.Y. çalışanlarının mağduriyetinin giderilmesi için Özelleştirme Yasası altında çalışanların önemli bir kısmı kamuya istihdam edilirken, bir kesim çalışan ise, bu süreçte, yeni bir mağduriyet yaşamıştır. İşte 2007 yılında K.T.H.Y. tarafından CAS'ta çalışmak üzere görevlendirilen çalışanlar bu mağduriyetten nasibini alan kişilerdir. HAVA-SEN ile K.T.H.Y arasında 2007 yılında yapılan anlaşma ile CAS’ta görevlendirilen bu kişilerin hukuki statüleri K.T.H.Y. çalışanı olarak muhafaza edilmişti. Fakat, 2010 yilinda K.T.H.Y. tasfiye edildikten sonra kamuda istihdam edilen diğer K.T.H.Y. çalışanlarına tanınan olanaklar, CAS’ta çalışmış olmaları gerekçe gösterilerek söz konusu kişilere tanınmamıştır. Nihayet geçtiğimiz yaz
CAS kapatıldığında oradaki görevlerine son verilerek, yeni kurulan CAS altında tekrar çalışmaları önerilen bu K.T.H.Y çalışanları, şimdi bu öneriyi kabul etmek ile işsiz kalmak arasında seçim yapmak zorunda bırakılmıştır. Önerinin kabul edilmesi halinde, CAS’ta görevlendirilen K.T.H.Y. çalışanlarının korumaya çalıştıkları “K.T.H.Y. çalışanı” statüleri ortadan kalkacaktır.

Üstelik yapılan teklifin kabulu halinde bu kişiler, hem kamuda istihdam edilen diğer K.T.H.Y. çalışanlarından daha az maaş alacak, hem de herhangi bir iş güvencesi olmadan çalışma tehlikesi altında kalacaklardır. Eski K.T.H.Y. çalışanlarından bir kısmının kazanılmış haklarının gaspı olarak nitelendirilecek böyle bir çözüm yöntemi, bugüne kadar verilen mücadelenin yönetenler tarafından yeterince anlaşılmadığını göstermektedir. Sahip oldukları statüyü korumak için aylardır eylem yapan K.T.H.Y. çalışanları, anlaşmalarla kendilerine verilmiş olan bu statünün gereğinin yapılmasını istemekte son derece haklıdırlar.Hukuka ve eşitlik ilkesine uygun bir yönetim hepimizin hakkıdır. Yasaların uygulanması kişilere ve/veya uygulayıcıya göre değişemez. Eski K.T.H.Y. personeli için sağlanmış imkanların, kurum personeli statüsüne sahip her çalışanı kapsaması gereklidir. Konuyla ilgili yapılan son açıklamalarda; çalışanların mağduriyetinin giderileceği taahhütleri verilmektedir. Toparlanıyoruz Hareketi bu taahhütlerin takipçisi olacaktır.  
Editör: TE Bilisim