Kamu-İş Başkanı Sami Dilek, yayımladığı mesajda sendikanın 28 yıl önce bugün devlet işçilerini temsilen bir grup işçi önderliğinde sendikal gereksinim ve işçiler arasındaki sendikal boşluğu doldurmak amacıyla kurulduğunu kaydetti.

Dilek, üstlendiği sendikal misyon kapsamında işçi haklarında tüm sendika ve çalışanlar arasında birlik, beraberlik ve dayanışmayı sağlayan Kamu-İş’in çalışma hayatıyla ilgili mevzuatta başta Toplu İş Sözleşmesi, Grev ve Referandum Yasası, İş Yasası ve Sosyal Güvenlik yasaları ve daha birçok yasada çalışanların haklarını başarıyla koruduğunu ifade etti.

Kamu-İş Başkanı Dilek, şerefli ve onurlu görevleri başarı ile yerine getiren sendikanın yıllardan beri müzakere edilen Kıbrıs barış görüşmelerine destek verdiklerini belirterek iki lidere başarı diledi.

“ÇALIŞANLAR HER GEÇEN GÜN FAKİRLEŞİYOR”

TL kullanımından kaynaklanan sorunlara da işaret eden Sami Dilek, “Enflasyon artıyor, pahalılık parmak ısırtıyor. Hatta önümüzdeki günlerde devalüasyon dahi bekleniyor. Çalışanlar her geçen gün fakirleşiyor. Bütün bunlara karşı güçlü, bilinçli bir şekilde demokratik mücadele açmak gerekiyor. Bunu da ancak güçlü örgütler yapabilir” dedi.

Dilek, gelinen aşamada, birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde ülkenin gelişip güçlenmesi, çalışanların haklarının korunması, alt yapının düzenlenmesi ve Kıbrıs barış görüşmelerinde, federatif bir sisteme dayalı, iki kesimli siyasi eşitlik ve Türkiye’nin etkin ve fiili garantisine dayalı adil bir çözümün bulunması için demokratik mücadele başlatılması gerektiğini vurguladı.
Editör: TE Bilisim