CTP eski milletvekili Sonay Adem, Ada TV'de Erçin Şahmaran'ın konuğu oldu gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyetçi Türk Partisi kurultaya giderken, parti içinde sıkıntılı bir süreç yaşanıyor. Parti içinde birçok farklı görüş, özellikle basın yolu ile seslendiriliyor. Parti içndeki en büyük rahatsızlık, hem fikir olunmayan konularda milletvekillerinin görüş vermesi ve bunların parti görüşü gibi algılanması.
Eski Çalışma Bakanı ve CTP eski Milletvekili Sonay Adem gündemi ve CTP’nin kurultay sürecini ADA TV de değerlendirdi. “Gündeme Bakış” programında Erçin Şahmaran’ın sorularını yanıtladı.

Sonay Adem'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Malesef hiç bir konuda toplumsal reaksiyon yok. Onca yanlış ve hukuksuzluk yapılıyor, tepki veren ne siyasi parti, ne sivil toplum örgütü var. Bu çok kötü bir durumdur. Elektrik konusu önemli. Bizi yıllarca etkileyecek, geri dönüşü yok. Söylenenlerle halk kandırılmaya çalışılıyor. Amaç elektrik alımını Türkiye'den bir şirkete vermek.

Sağ partiler, Türkiye ile daha iyi anlaşır diye bir durum yok. ANNAN planı döneminde CTP ile AKP aynı çizgideydi. Bugün öyle değil, CTP bu çizgiden sapmadı. CTP ve AKP felsefik olarak uyumlu degil.

CTP yapmak istediklerini anlatamıyor. Çözüm önerisi sunma eksikliği var. Parti içinde görüş ayrılıkları var. Esas mesele yönetim zafiyeti. Bunlar iyi yönetilemedi, bir parti disiplini var. Ama bozuldu. CTP değiştirilmeye çalışılıyor. Kendi içimizde bir şey konuşuluyor anında sosyal medya da görüyoruz. Tılsım bozuldu.

İyi bir kadro ile kurultaydan çıkılırsa, parti yeni bir başlangıç yapabilir. UBP ve DP’ye iktidar şansını veren CTP değil. Herkes bilsin ki, CTP-UBP hükümeti bir darbeyle bitirildi. CTP hükümetten gönderildi. Peki ne değişti, kimin başı ğöğe erdi. Her yapılan yanlış, mahkemelik. Bazı kararlar sorgusuz kabul edilsin diye CTP’li hükümet bitirildi. Zaten bugün hepsi yaşanıyor. Bu bizi değiştirmemeli. Parti içinde AKP ile ilişkilerimiz bozulmasın diyerek konuşmayan arkadaşlar var.

Bu olmaz, siyaset cesaret ister. Parti içinde gruplaşmaya izin verilmemeli. Ben dahi olsam neşter vurulmalı. Kişiler guruplar önemli değil önemli olan partidir. Umarım kurultayla bunlar düzelir.”
Editör: TE Bilisim