Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü, Müzik Öğretmenliği Programı Öğretim Görevlisi ve Koro Şefi Erkan Dağlı’nın moderatörlüğünde gerçekleştirilen “Ada Işığı” sanat ve kültür programına bu hafta Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanser Vakfı gönüllüsü Raşit Kutlu ve DAÜ Yabancı Diller ve İngilizce Hazırlık Okulu Öğretim Görevlisi Mutlu Soykurt konuk oldu. Söz konusu programda “Lösemili Çocuklar ve Kanser Vakfı Yararına Konser” konusu ele alındı.

DAÜ – SEM Ada Işığı Çocuk Korosu'nun 11 Haziran 2015 Cumartesi günü Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanser Vakfı yararına vereceği konser ile ilgili bilgilerin paylaşıldığı programda, Vakfın çalışmaları, etkinlikleri ve Lösemi Hastalığına toplumumuzda daha çok farkındalık yaratmak için bu tür etkinliklerin daha sık yapılması gerektiğine dikkat çekildi.

Programda şu anda 69 tane lösemi hastası çocuğun tedavisinin devam ettiği ve devlet katkılarının yanında vatandaşların yardım ve destekleri ile de tedavilere katkıda bulunulduğuna dikkat çekildi. Lösemili Çocuklar Vakfı'nda kayıtlı bulunan çocukların evlerinde eğitim verildiğini de ifade eden gönüllüler, okula gidemeyen çocuklara daha steril şartlarda eğitim ve öğretim verildiğini ve bunu gönüllü öğretmenlerin yaptığını vurguladılar. Konser biletlerinin DAÜ – SEM ve Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar Vakfı'ndan 10 TL karşılığında satışa sunulduğunu dile getiren gönüllüler, vatandaşları konser bileti alarak vakfa ve yapılmakta olan Onkoloji Hastahanesi için destekte bulunmaya davet ettiler.

Ada Işığı programının söz konusu bölümü 31 Mayıs 2015 Pazar günü, 12:30 – 13:15 saatleri arasında Kanal SİM’de yayınlanacaktır.
 
Editör: TE Bilisim