Kıbrıs adasının en önemli zenginliği kaplumbağalar, nesillerini sürdürme mücadelesinde yeni bir yolculuğa çıktı, yavru kaplumbağalar bir kez daha Akdeniz'le buluştu.
Kuzey Kıbrıs Turkcell ve Kaplumbağaları Koruma Cemiyeti, Alagadi'de yine eşsiz bir güzelliğe imza attı. Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Caretta Caretta ve yeşil kaplumbağaların en önemli yumurtlama alanları olan sahillerimizin temiz tutulması için duyarlılık çağrısı yaptı. Kuzey Kıbrıs Turkcell ve Kaplumbağaları Koruma Cemiyeti işbirliğinde düzenlenen etkinliğe, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Çevre Koruma Dairesi Müdürü Abdullah Aktolgalı, Esentepe Belediye Başkanı Cemal Erdoğan ve Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü İsmet Yazıcı ile SOS Çocukköyü'nden çocuklar, Kuzey Kıbrıs Turkcell çalışanları, çeşitli fotoğraf ve çevre derneklerinin üyeleriyle çok sayıda çevre gönüllüsü katıldı.
Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü İsmet Yazıcı, çevre bilincinin yükselmesi için bu alandaki sosyal sorumluluk projelerini odaklarına aldıklarını belirterek, "Kaplumbağalar yıllardır korumamız altında, her yıl sahillerimizde yaşadığımız bu heyecan sürdürülebilir çevre yönünde duyarlılığın artırılmasına katkı sağlıyor" dedi.
Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü İsmet Yazıcı, etkinliğin her yıl çok daha yüksek bir katılımla gerçekleşmesinin kendilerini mutlu ettiğini belirtti, "Kaplumbağaları Koruma Cemiyeti'nden aldığımız bilgiye göre 1992 yılından beri sahillerimizi ilk kez bu yoğunlukta kaplumbağa ziyaret ediyor. Doğal hayatın korunması için attığımız adımların karşılığını alıyoruz, ne mutlu" şeklinde konuştu.


Editör: TE Bilisim