Başbakan İrsen Küçük, Girne Akçiçek Hastanesi’nde yeni oluşturulan kadın doğum ile cerrahi servislerini hizmete açtı.

TC Yardım Heyetinin katkılarıyla inşa edilen servisler 1 milyon 200 bin Türk Lirasına mal olurken, Girneli işinsanları, kurum kuruluş ve hayırsever vatandaşlarca karşılanan donanımı için de yaklaşık 200 bin TL harcandı.

Servislerin resmi açılışı için bugün saat 12:00’de Akçiçek Hastanesi’nde tören düzenlendi.

Açılışta, Başbakan İrsen Küçük, Sağlık Bakanı Ertuğrul Hasipoğlu ve Akçiçek Hastanesi Başhekimi Dr. Salih Beyoğlu birer konuşma gerçekleştirdi.

Konuşmaların ardından katkıda bulunanlara plaket takdim edildi.

Törene, Başbakan Küçük, Sağlık Bakanı Hasipoğlu ve Başhekim Beyoğlu’nun yanı sıra TC Lefkoşa Büyükelçiliği Sağlık Müşaviri Nuri Ateş, TC Yardım Heyeti Uzman Müşavirleri Hasan Kırman ile Durmuş Yavuz, Girne Kaymakamı Gürkan Kara, Yataklı Tedavi Kurumları Dairesi Müdürü Ahmet Ulutekin, Akçiçek Hastanesi Kalkındırma Derneği Başkanı Dr. Özdemir Berova, katkıda bulunan yerli ve yabancı işadamı, kurum kuruluşların başkan ve temsilcileriyle hastane personeli katıldı.

KÜÇÜK

Başbakan İrsen Küçük, yaptığı konuşmada sağlık sektörü ve insan sağlığının, hükümetin önem verdiği konuların başında geldiğini belirterek, dünya genelinde olduğu gibi KKTC’de bu alanda önemli gelişmeler yaşanmakta olduğunu kaydetti.

Sağlık alanına devlet yanında başta TC Lefkoşa Büyükelçiliği Yardım Heyeti olmak üzere kurum kuruluş, işadamı, işkadını ve hayırsever kişilerin katkı koymakta olduğunu ifade eden Başbakan Küçük, katkı yapanlara teşekkürlerini sundu.

Sağlık alanına yapılmakta olan yatırımlardan geçen yıl TC Yardım Heyeti’nin katkılarıyla temelini attıkları; insan sağlığını yakından ilgilendiren hormon analizlerinin yapılabileceği gıda laboratuarının tamamlanma aşamasına geldiğini de belirten Başbakan Küçük, bunun yanında Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’nde de servisleri yenilenmekte olduklarını kaydetti.

Sağlığa devlet yanında özel sektör tarafından da büyük yatırımlar yapılmakta olduğunu ifade eden Başbakan İrsen Küçük, yatırımların bu alanda insanlara daha iyi ve kaliteli bir sağlık hizmeti sunma adına yapılmakta olduğunu vurguladı.

Başbakan İrsen Küçük konuşmasının sonunda Girne Akçiçek Hastanesi’ne yeni kazandırılan servislerin özelde Girne genelde ülke halkına hayırlı olmasını diledi.

HASİPOĞLU

Sağlık Bakanı Ertuğrul Hasipoğlu ise, geçmiş yıllarda ‘butik hastane’ tarzında inşa edilen Girne Akçiçek Hastanesi’nde artan nüfus ve ihtiyacı karşılama yönünde inşa edilen yeni kadın doğum ve cerrahi servislerinin hayırlı olmasını dileyerek, yakın bir süre sonra da hastanenin acil servisini büyüteceklerini kaydetti.

Acil serviste yapılacak çalışma için ihale aşamasına gelindiğini ve inşasına kısa bir süre sonra başlayacaklarını belirten Bakan Hasipoğlu, bunun yanında hastaneye tomografi cihazı da alınacağını vurguladı.

Yataklı tedaviden çok temel sağlığa önem verdiklerini ifade eden Bakan Hasipoğlu, bunun yataklı tedavinin pahalı temel sağlık hizmetlerinin ucuz olmasından kaynaklandığını belirterek, ülkede yapılmakta olan aşılama ve taramalarda Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) ülkeye başarı belgesi takdim ettiğini söyledi.

“Biz dünyada bu konularda en iyilerdeniz. Aşılamada dünya sağlık örgütünün de temennisiyle bazı aşıları, çiçek, tüberküloz ve sıtmayı kaldırdık. Thalssamiada dünya birincisiyiz, doğumları sıfırladık, hayat standartlarını yükselttik” diyen Sağlık Bakanı Hasipoğlu, geçmişe dönüp bakıldığında sağlık alanında çok şey başarılmasına rağmen bu başarının hiçbir zaman ön plana çıkarılmamasını eleştirdi.

Girne Akçiçek Hastanesi’nde bugün hizmete açtıkları servislere TC Yardım Heyeti’nin 1. 2 milyon, Girne halkının da 200 bin Türk Lirası katkısı olduğunu; bakanlık bütçesinden ise hiçbir katkı yapılmadığını belirten Bakan Ertuğrul Hasipoğlu, başta TC Lefkoşa Büyükelçiliği ve bu alanda başarılı çalışmalar yapan Girneli sivil toplum örgütlerine teşekkürlerini sundu.

Konuşmasında sağlık alanında yapılmakta olan çalışmalar hakkında da geniş bilgi sunan Bakan Hasipoğlu, zaman zaman hastane ve sağlık kurumlarda çalışan personele yönelik yapılan olumsuz davranışları eleştirdi ve yargıya seslenerek; bu tür tavırlar içerisine girerek sağlık çalışanlarını darp eden veya fiziki hasara neden olan kişileri ağır şekilde cezalandırılmalarını istedi.

BEYOĞLU

Girne Akçiçek Hastanesi Başhekimi Salih Beyoğlu da konuşmasında kadın doğum ve cerrahi servislerin hastaneye kazandırılmasına katkı koyan başta TC Yardım Heyeti, eski Sağlık Bakanı Ahmet Kaşif, Bakan Ertuğrul Hasipoğlu olmak üzere bakanlık müsteşar, müdür, ve yardımsever kurum kuruluş ve sivil toplum örgütlerine teşekkürlerini sundu.
Editör: TE Bilisim