Maraş Birlik ve Dayanışma Derneği tarafından organize edilen “Açelya Projesi” nin ve 21 Şubat’da düzenlenecek etkinlikliğine davet amacıyla dernek yetkilileri ve öğrenciler tarafından Gazimağusa, Maraş bölgesinde broşür dağıtımı yapıldı ve etkinlik hakkında bilgi verildi.
Etkinliğe katılan Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek, siyasete girmeden önce projenin başında yer alan bir kişi olarak projenin her safhasında yer aldığını söyledi.
Dinçyürek,bugün de her ne kadar kendi Bakanlık branşında bir konu olmasa da toplumsal sorumluluk ve yaşadığı bölgeye katkı yapmak amacıyla projenin çözüm önerilerine her türlü katkıyı yapmaya hazır olduğunu ifade etti.
Açelya Projesi ve benzer projelerin hiç bir kişi,kurum ya da siyaset ile ilişkilendirilmeden toplumun tüm kesimlerine çağrı yaparak gerçeleştiğini ifade eden Dinçyürek, bu konularda toplum olarak birlikte hareket edilmesi gerektiğine dikkat çekti.

DEMİRSÖZ: “ÖNEMLİ SONUÇLAR ELDE ETTİK”

Maraş Birlik ve Dayanışma Derneği Başkanı İdris Demirsöz yaklaşık 3 yıl önce özelde Maraş, genel de ise KKTC’nin büyük sorunlarından biri olan uyuşturucu sorununu gündeme getirdiklerini söyledi.
Demirsöz, bu kapsamda 800 hanede anket çalışmaları yaptıklarını ve önemli sonuçlar elde ettiklerini belirtti.Cumartesi günü düzenleyecekleri etkinikle bu sonuçları açıklayacakarını ve çözüm önerileri konusunda veriler ortaya koyacaklarını ifade eden Demirsöz, projeye katkısı olan başta Akademisyenler olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür etti.

SİBEL DİNÇYÜREK: “ÇÖZÜM ÖNERİLERİNİ ORTAYA KOYACAĞIZ”

Proje Ekibi Başkanı Doç. Dr. Sibel Dinçyürek de açıklamasında yapılan araştırmanın sadece uyuşturucu ile ilgili olmadığını, bunun yanında; aile değerleri,kumar ve bağımlılığı kapsayan bir çor başlığı da taşıdığını ifade etti.
Çıkacak olan sonuçların çok manidar ve dikkat çekici olduğunu vurgulayan Dinçyürek, bu verileri kamuoyuyla paylaşarak çözüm önerilerini de ortaya koymak istediklerini söyledi.

ETKİNLİK 21 ŞUBAT’DA GERÇEKLEŞECEK
Maraş Bölgesi’nde yaşanmakta olan uyuşturucu sorunu ve diğer bağımlılıklar konusunda gençlerimizle birlikte mücadele edip, destek olmak için başlatılılan bir çalışma olan Açelya Projesi uzun bir süredir bölgede yapılan araştırmaları kapsıyor.
Proje, paydaş kurum ve kuruluşlardan gönüllü uzmanların katkıları ile bugünki aşamasına geldi.Bu kapsamda Maraş bölgesinde bulunan toplam 2500 hanenin 800’üne ulaşılarak büyük bir anket çalışması yapıldı.
Projenin çalışma grubunda; Maraş Birlik ve Dayanışma Derneği ve bölge gençleri başta olmak üzere Polis Genel Müdürlüğü, Doğu Akdeniz Üniversitesi, Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Gazi Mağusa Belediyesi, Din İşleri Başkanlığı ve diğer üniversitelerden uzmanlar yer aldı.
Projenin bölge halkına ve kamoyuna anlatılması için 21 Şubat Cumartesi günü, saat 14:30’da, Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda bir program düzenlenecek.
 
Editör: TE Bilisim