Güzelyurt Belediye Meclisi’nin 25 Mayıs 2016 tarihli birleşiminde oybirliği ile aldığı karar uyarınca berat, Belediye Başkanı Mahmut Özçınar tarafından bugün Güzelyurt Otel’de düzenlenen törenle takdim edildi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Ahmet Acar’ın özgeçmişinin okunmasıyla başlayan törende konuşan Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, Güzelyurt kentinde gelişim ve değişimi yakalama adına çalışmalar yapıldığını dile getirerek, bu süreçte ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü’nün kurulmasının bir şans olduğunu vurguladı.

ODTÜ’nin bir marka olduğunu ve diğer üniversitelerden farklı bir vizyonu bulunduğunu belirten Özçınar, üniversitenin kurulmasına öncü olan Prof Dr. Ahmet Acar’a Fahri Hemşehrilik Beratı verilmesine karar verildiğini açıkladı. 

DİRENÇ

Törende konuşan Güzelyurt Kaymakamı Tevfik Direnç, ODTÜ’nün kuş uçmaz kervan geçmez denilen bir arazide 2000 yılında başlayıp 2016 yılına kadar ortaya sadece KKTC için değil yakın doğu ve orta doğu için eşi benzeri olmayan bir kampüs yarattığını söyledi.

Direnç, ODTÜ nün böylesine donanımlı bir üniversite ile kent bütünleşmesinde büyük bir hamle yapmasına öncülük eden Ahmet Acar’a fahri hemşehrilik verilmesinin takdire şayan olduğunu söyleyerek Güzelyurt Belediyesi’ni kutladı.

GÜNDÜZ

Bağımsız Güzelyurt Milletvekili Menteş Gündüz, Güzelyurt’un sürekli görüşme masasında iken ODTÜ’nün Kuzey Kıbrıs’a kampüs kurmasının büyük bir cesaret olduğunu belirterek, Prof Dr. Ahmet Acar’a bu kararından dolayı teşekkür etti.

Gündüz, ODTÜ gibi diğer kurumlarca da Güzelyurt’a sahip çıkıldığı sürece Güzelyurt’un diğer ilçeler gibi refah seviyesinin yükseleceğini olan inancını belirtti.

BAYKAL

ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampus Rektörü Prof Dr. Nazife Baykal da Güzelyurt Belediyesi ve Güzelyurt halkının yakınlığı ve sevecenliği ile ODTÜ ailesini misafir olarak değil Güzelyurtlu olarak kabul etmesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti. 

Baykal, kendilerinin de bu sorumluluk içerisinde daha da yoğun çalışarak kentin gelişimine ve kalkınmasına katkı yapacaklarını söyledi.

ACAR

Kurucu Rektör Prof Dr. Ahmet Acar ise insanın zevk alarak yaptığı işten dolayı ödül almasının kendisi için büyük bir sürpriz olmakla birlikte büyük gurur ve onur duyduğunu ifade etti.

Acar, ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü’nün kuruluş sürecini ve Kuzey Kıbrıs’a kampüs kurulmasının Orta Doğu Teknik Üniversitesi için önemini vurguladı. Acar, kampüsün tamamlandığı 2005 yılında ışıkların ilk yandığı anı “Güzelyurt gerdanlığa kavuştu” ifadesiyle anlattı.

ODTÜ’nün 50 yıllık birikimini Kuzey Kıbrıs kampüsünün arkasına koyduğunu belirten Acar, 11 yıl boyunca ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü rektörlüğü görevini yapan Prof. Dr. Turgut Tümer’in üniversitenin gelişiminde çok büyük payı olduğunun altını çizdi.

Acar, fahri hemşehrilik beratı nedeniyle Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar’a ve Meclis Üyelerine teşekkür etti.

Editör: TE Bilisim