Başbakan İrsen Küçük, Maliye Bakanı Ersin Tatar’ın konuğu olarak KKTC’ye gelen Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Belediye Başkanı Recep Altepe’yi kabul etti.

Kabulde Altepe’ye Maliye Bakanı Ersin  Tatar da eşlik etti.

Kabulde konuşan Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’daki nüfus ve sanayiyle ilgili bilgiler verdi, üretimin önemine dikkat çekti.

Turizmin de Bursa’daki önde gelen sektörlerden bir olduğunu ifade eden Altepe, bir çok yeni otel yapıldığını ve turizmin gelişimini desteklediklerini belirtti.

Türkiye’nin 10-12 yıl öncesine kadar diğer ülkelerden borç alan ancak şimdi diğer ülkelere borç veren ve hibe yardımında bulunan bir ülke olduğunu söyleyen Altepe, bu gelişmenin istikrarla olduğunu kaydetti.

KKTC’de de üretimin artması gerektiğini, Bursa’nın KKTC için önemli bir örnek olduğunu ifade eden  Altepe, KKTC’de sanayinin gelişimi için ellerinden gelen destek ve katkıya kazır olduklarını söyledi.

KÜÇÜK

Başbakan İrsen Küçük de, Altepe’nin deneyimlerinden yararlanmak istediklerini kaydetti.

Küçük, Türkiye ve KKTC asındaki ilişkilerin iyi olmasının, yetkililerin bir araya gelerek görüşmeler yapmasının kendilerine güç kattığını ifade etti.

Kıbrıs konusunun henüz sonuçlanmadığını söyleyen ancak artık ekonominin bu sorunun önüne geçtiğini dile getiren Başbakan Küçük, Türkiye ile Avrupa ekonomisinde önemli gelişmeler olduğunu, Türkiye’nin ekonomik gücünün artmasının KKTC’ye de yansımaları olduğunu söyledi.

“Türkiye’nin kapısına dayanacak bir Avrupa var gibi” diyen Küçük, bazı AB üyesi ülkelerin de  AB’den çıkma tartışması içerisinde olduklarını kaydetti.

KKTC’ye uygulanan ambargoları da anlatan Küçük, AB’nin Annan Planı döneminde Kıbrıslı Türkler’e verdiği sözleri unuttuğunu da belirtti.

Editör: TE Bilisim