Başsavcılık tarafından ‘Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) isimli terör örgütünün KKTC’deki bacağı ile ilgili dosyanın soruşturması halen devam ederken, örgütün Polis Genel Müdürlüğü içine de sızdığı iddiasıyla oluşturulan listelerde adı geçen bazı polislerden, mart ayı başında Polis Hizmetleri Komisyonu’nun savunma istediği öğrenildi.

Elde edilen bilgilere göre, Polis Hizmetleri Komisyonu mart ayı başında ikisi polis çavuşu, ikisi de polis memuru olmak üzere dört polisten savunma istedi ve sırada çeşitli rütbelerden 83 polis mensubu daha var.

FETÖ/PDY üyesi oldukları gerekçesiyle uzun süredir zan altında olan ancak bugüne kadar yasal boşluklar nedeniyle aleyhlerine herhangi bir dava getirilemeyen bu polislerin bu şekilde meslekten ihraç edilmelerinin doğru bir adım olmayacağını belirten hukuk çevreleri ise, meslekten ihraç edilecek bu polislerin dava açmaları halinde kesinlikle kazanacaklarını vurguluyor.

Hukuk çevreleri, söz konusu polis mensuplarının FETÖ/PDY ile bağı olduğuna dair bulgular olsa da, yasal boşluktan dolayı aleyhlerine dava getirilmeden polis örgütünden ihraç edilmelerinin hata olabileceğine dikkat çekiyor.

AYRINTILAR KIBRIS GAZETESİ'NDE

https://www.kibrisgazetesi.com/kibris/polislikten-ihraclari-gundemde/63399

Editör: TE Bilisim