On beş günde bir cumartesi günleri, Lefkoşa’daki Milli Kütüphane’nin Çocuk Bölümü’nde yer alan “Masal Günleri” etkinliğinin, 27 Mayıs Cumartesi günü gerçekleştirilecek periyodu, saat 10.30’da başlayacak.

Kültür Dairesi’nden verilen bilgiye göre etkinlik, sahne sanatları alanında uzman Suzan Polat’ın aktif masal anlatımı ile başlayacak. Etkinlik masal anlatımının ardından saat 11.00’de Kültür Dairesi Güzel Sanatlar Memuru Resim-Seramik Sanatçısı Bedia Kale yönetiminde yapılacak seramik çalışması ile tamamlanacak.

Ücretsiz ve halka açık gerçekleştirilecek Masal Günleri etkinliğine, okul öncesi, ana okul ve ilkokul çağındaki çocuklar velileri ile birlikte katılıyor.

Çocukları kitapla buluşturarak, çocukların yaşamında kütüphanenin aktif bir rol almasını sağlamayı ve farklı sanat dallarına olan ilgilerini artırmayı amaçlayan Masal Günleri etkinliği, 10 Haziran 2017 Cumartesi günü gerçekleştirilecek masal anlatımı ve sergi ile sona erecek.

Sergide, 1 Nisan tarihinde başlayıp on beş günde bir cumartesi günleri gerçekleştirilen etkinliğe katılan çocukların yaptığı resimler arasından bir seçki yanında çocukların seramik çalışmaları da sergilenecek.

Editör: TE Bilisim