Bahar, "Esnek çalışma, kuralsız çalışma, ehliyetsiz çalıştırılma, sosyal ve özlük haklarından yoksun çalıştırılma, radyasyondan sağlığını kaybetme, kanser olma mesleğimizin fıtratı haline getirildi” dedi.

Kıbrıs Türk Radyograferler Derneği adına yazılı açıklama yapan Songül Bahar, “121 yıl önce 8 Kasım 1895’te Alman Fizikçi Prof. Dr. Wilhelm Conrad Roentgen  x-ışınlarını keşfetti ve insanlığın hizmetine sundu” diyerek 8 Kasım’ın radyoloji biliminin doğduğu gün olduğunu belirtti.

Songül Bahar, gün nedeniyle yaptığı açıklamada, radyoloji çalışanlarının sorunlarına işaret ederek, bu alanda çalışanların çalışma koşullarıyla ve özlük haklarıyla ilgili yeterli yasal mevzuatın olmadığını belirtti.

Yasal düzenlemelerle uluslararası standartlara uygun çalışma alanları yaratılması gerektiğini ifade eden Bahar, “Çağdaş bilgiyi ve son teknolojiyi kullanan, uluslararası standartları ve meslek ahlakını benimseyen, haklarının ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olan bireyler olarak toplum sağlığını gözeterek hizmet etme arzusundayız” ifadesine yer verdi.

Bahar,  “Projeleriyle referans bir sivil toplum kuruluşu olma özelliğini sürdürmek en temel ilkemizdir. Bütün olumsuzluklara rağmen, bütün radyoloji çalışanlarının 8 Kasım Dünya Radyoloji Günü kutlu olsun” dedi.
Editör: TE Bilisim