Ulusal Birlik Partisi Milletvekili Faiz Sucuoğlu, 75 milyon TL’ye ulaşan ek mesailer konusunun, ülkenin en önemli sorunlarından biri olduğuna dikkati çekti. Sucuoğlu, “75 milyon ek mesai vermezsek, aylık 1800 TL ile 3680 gencimizi devlette iş bulabilir” dedi. Hükümetin Kıb-Tek’i istihdam kapısı olarak kullandığını savunan Faiz Sucuoğlu, partizanlık yapılması konusunda da öz eleştirilerde bulundu Günaydın Ada programına konuk olan UBP Milletvekili Faiz Sucuoğlu gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

“75 MİLYON TL’YE 3 BİN 680 KİŞİ İSTİHDAM EDİLİR”

75 milyon TL’ye ulaşan ek mesailer konusunun ülkenin en önemli sorunlarından biri olduğuna işaret eden Sucuoğlu, yine de kamunun verimsizliğinden şikayet etmenin bir yerlerde bir yanlışlık olduğunun en büyük göstergesi olduğunu söyledi.
Faiz Sucuoğlu şöyle dedi:

“75 milyon TL ek mesaiyi görünce merak ettim. Bu 75 milyonu ek mesai vermesek kaç gencimizi işe alırız? Aylık 1800 TL vermek koşuluyla 3680 gence devlette iş bulabilirim. “

Hükümet çalışmalarını değerlendiren Sucuoğlu, elektrikteki indirim konusuyla ilgili Meclis’e verdiği soru önergesini de şu sözlerle anlattı:

“Bir Süre önce elektrikte indirim yapıldığı ve halka gerçekten büyük bir elektrik kullanımında avantaj sağlanacağı ve daha az para ödeneceği söylendi. Ancak yapılan indirimlerin birim olarak merak ettim ne kadar etkilendi diye. 0-250 kw saate bir kuruşluk indirim var ve ortalama 250-500 kw’da 7 kuruşluk indirim oluyor. 0-250 kw kullanıcı sayısı 68 bin 213 kişi . 251 ile 500 kw 36 bin 406 kişi. Bunların toplamı 104 bin 619 ediyor. Bunların ortalama indirimi 7 kuruş. İndirimden kazancımız bir ayda iki veya 3 ekmek parası. 500 kw üzerinde kullananlar toplam 13 bin 466. Açıkçası o indirim de sözde kalmış.”

“KIB-TEK İSTİHDAM ALANI”

Son dönemde Elektrik Kurumu’na yapılan istihdamları da değerlendiren Sucuoğlu, hükümetin kurumu, istihdam alımı gibi kullandığını savundu.

İstihdamlar konusunda tüm siyasi unsurların partizanca bir yaklaşım içerisine girdiğine dikkat çeken Sucuoğlu, özeleştiri de yaparak, “Şu anda hükümetin yaptığı şekilde hukuksal anlamda bir sıkıntı yaratmasa da vicdanlarda sıkıntı yarattı” dedi.

“DENETİMLER ARTTIRILMAZSA KANSER ORANINDA DÜŞÜŞ OLMAZ”

Yapılan uyarılara rağmen sağlık konusunda hala adım atılmamasını da eleştiren Sucuoğlu, Hal Yasası geçmedikçe ve denetimler artırılmadıkça ülkedeki kanser oranında düşüşün yaşanamayacağını belirtti. Sucuoğlu sağlık konusunda bir başı bozukluk olduğunu ifade ederek, hükümetin eksik kaldığı konulardan birinin de bu olduğunu savundu. Sucuoğlu şunları söyledi:

“Sağlık konusundaki sıkıntıların giderilmesi lazım. Toplumun en büyük yarası olan kanser vakalarının ortadan kaldırılması lazım. Yılda 500 civarında kanser vakası oluyorsa bu sorgulanmalıdır. Bu sıkıntılar çevre faktörüdür. Yediğimiz içtiğimiz soluduğumuz havadır. Tedbir alınıyor mu? Hayır. Kendi halkının sağlığını koruyacak yasalar çıkaramıyorsan o zaman göz ardı ediyorsun. Ya vizyonun, ya da programın yok.”  

(STAR KIBRIS)

Editör: TE Bilisim