Oyunlara, KKTC, Türkiye, İngiltere ve Azerbaycan’dan özel eğitim öğrencileri katılıyor.

Saat 10.00’da saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla açılan Oyunlar iki gün sürecek. Toplam 50 sporcunun yarışacağı Oyunlarda atletizmin çeşitli kategorilerinde yarışlar gerçekleştirilecek.

Oyunların açılışında, sırasıyla Türkiye Özel sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın ve Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından Berova yarışmacıları selamlayarak hatıra fotoğrafı çektirdi.

AYDIN

Türkiye Özel sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın, federasyonlarına dahil olan 20 bin civarında sporcu olduğunu belirterek, “biz özel sporcuların Allah’ın bize emaneti olduğunu çok iyi biliyoruz” dedi.

Özel çocukların toplumun asla kirlenmeyen ve haklarını arayamayan kitlesi olduğunu ifade eden Aydın, bu çocuklara devletin tüm kesimlerinin sahip çıkması ve destek olması gerektiğini kaydetti.

BEROVA

Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova ise, bu yarışmaları özel eğitim öğrencilerinin sağlık ve kondisyonlarını geliştirmeye yardımcı olmak ve engeli ne olursa olsun tüm çocukları spor yapmaya teşvik etmek amacıyla düzenlediklerini söyledi.

Bu yıl 7’ncisi düzenlenen yarışmalar hakkında bilgi veren Berova, düzenlenmesine katkı koyanlara ve yarışmacılara teşekkür etti.
Editör: TE Bilisim