İkamet izni olmadığı tespit edilen 4 kişi de tutuklandı.

-Trafik Denetimleri

KTOEÖS ve KTÖS, KHK önünde oturma eylemi yaptı KTOEÖS ve KTÖS, KHK önünde oturma eylemi yaptı

Polisten verilen bilgiye göre, ülke genelinde polis tarafından dün gerçekleştirilen trafik denetimleri sonucu; toplam 2120 araç sürücüsü kontrol edildi ve 148’i yasal hız sınırın üzerinde süratli araç kullanmak, 36’sı alkollü içki tesiri altında araç kullanmak, 2’si sürüş ehliyetsiz araç kullanmak ve 71’i trafikte seyir halindeyken cep telefonu kullanmak suçlarından olmak üzere, toplam 387 araç sürücüsü çeşitli trafik suçlarından rapor edilerek aleyhlerinde yasal işlem başlatılırken, 2 araç sürücüsü tutuklandı, 63 araç ise trafikten men edildi.

-KKTC’de İkamet İzinsiz İkamet Etmek

Ülke genelinde dün polis tarafından yapılan denetim ve kontroller sonucu; ülkede herhangi bir yasal statüsü olmadığı halde, ikamet izinsiz olarak ikamet ettiği tespit edilen toplam dört kişi tutuklanarak aleyhlerinde yasal işlem başlatıldı.

-Ani ve Gayri Tabii Ölüm

Lefkoşa’da sakin Mustafa Eryılmaz (E-68), dün saat 12.30 sıralarında, kaldığı ikametgah içerisinde aniden rahatsızlanarak yaşamını yitirdi.

Müstahdem Tarafından Hırsızlık

29-30 Ekim 2020 tarihleri arasında, Girne’de faaliyet gösteren Derinalp İletişim isimli iş yerinden muhtelif marka ve modellerde 8 cep telefonu ile 2 tabletin çalınmasıyla ilgili yürütülen soruşturmada zanlı olarak aranan A.Z.(E-29), dün Girne Turizm Limanı’ndan KKTC’ye giriş yaptığı sırada tespit edilerek tutuklandı.

-Vahim Zarar

21 Eylül'de saat 20:00 sıralarında, Minareliköy’de faaliyet gösteren bir spor salonu içerisinde, M.K.(E-18), aralarında yaşanan tartışma sonrası E.T.(16)’ye, tasarrufunda bulunan bıçağı göstererek zarar vermekle tehdit ettikten sonra, kafası ile burnuna vurup söz konusu şahsın burun kemiğinin kırılmasına sebep oldu. 

Olayın polisin bilgisine gelmesi üzerine yürütülen ileri soruşturmada M.K.(E-18) tespit edilerek tutuklandı.

2.Dün 01:55 sıralarında, İskele'de, Boğaz Harnup fabrikası önündeki çemberde, N.Y.(E-41) kullanımındaki ticari taksinin şoför mahallinde oturduğu bir sırada, aracın ön koltuğunda müşteri olarak bulunan kimliği meçhul erkek bir şahıs tarafından henüz tespit edilemeyen bir nedenden dolayı yüzüne yumruk vurulmak suretiyle darp edilmesi sonucu çene kemiği kırıldı.

Olayın polisin bilgisine gelmesi üzerine yürütülen ileri soruşturmada bahse konu cürümün D.T.G.(E-40) tarafından işlendiği tespit edilerek tutuklandı. 

Zanlı D.T.G, çıkarıldığı İskele Kaza Mahkemesi tarafından, bir ay süreyi geçmemek üzere Merkezi Cezaevi'nde hükümsüz tutuklu olarak kalmasına emir verildi.

Trafik Kazası

Bu sabah 00:30 sıralarında, Girne’ de Karaoğlanoğlu Caddesi üzerinde Ege Örgen (E-21), yönetimindeki NZ 105 plakalı araç ile 186 mlgr alkollü içki tesiri altında doğu istikametine doğru seyrettiği sırada dikkatsizliği sonucu direksiyon hâkimiyetini kaybederek yolun sağına geçmesi sonucu o esnada karşı istikametten gelmekte olan Tayla Zehra İsmail (K-25) yönetimindeki SK 015 plakalı aracın sağ yan kısmına çarptı. Çarpmanın etkisiyle savrulan SK 015 plakalı araç yolun güney kısmında bulunan Palmiye ağacına çarparak durdu. Kaza sonucu yaralanan olmazken, NZ 105 plakalı araç sürücüsü Ege Örgen tutuklandı.

Bu sabah 03:00 sıralarında ise, Lefkoşa - Güzelyurt Anayolu boyunca RD 084 plakalı salon aracı Güzelyurt istikametine doğru 92 mlgr alkollü içki tesiri altında kullanan Doğan Gürce (E-46) seyretmekte olduğu yolun üzerinde bulunan Metehan çemberine geldiğinde dikkatsizliği sonucu direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu çemberi çevreleyen bordür taşlarına çarptı. Kaza sonucu yaralanan olmadı.

Editör: Haber Merkezi