Kıbrıs Amerikan Üniversitesi Medya Koordinatörlüğü, KKTC Eski Maliye Bakanı ve Milletvekili Ersin Tatar ile röportaj gerçekleştirdi. Tatar, KAÜ ile ilgili düşüncelerini belirtti.

Ersin Tatar; Arabahmet bölgesinin Lefkoşa’nın en eski dönemlerini ve tarihini canlandıran bir bölge olduğunu ve ‘‘KAÜ’nün bu dönemi gelecek nesillere aktarabilmek adına kurulması, tarihimiz açısından önemlidir’’ diyerek gelecek nesillere aktarılacak bir belgesel çalışmasının en büyük hazine olduğunun altını çizdi.

Surlariçi Arabahmet Bölgesi’nin sadece tarih, kültürel değil aynı zamanda milliyetçi bir özelliği olduğunu vurgulayan Tatar, o dönemden bu döneme bu özelliklerinin var olduğunu ve ilerleyen zamanlarda da varlığını koruyacağını dile getirdi. Tatar ‘‘60 Yaşındayım 60 Yıl Önceye Döndüm’’ Tatar, ‘‘Tarihi ve kültürü bir arada yaşadığımız Arabahmet bölgesi Salahi Şevket Sokağı ile ilgili Kıbrıs Amerikan Üniversitesi ve 2KV Medya aracılığıyla çekilen ‘‘Çıkmaz Sokak – Salahi Şevket Sokağı’’ belgesel filminin eski zamanları günümüzde anımsatması ve unutmamamız için kayda değer bir film özelliğine sahip olması gerçekten gurur verici, teşekkür ederiz. 60 yaşındayım, 60 yıl öncesine dönmemi sağladı.

Belgeseli izlediğimde o günlere tekrar dönebilmek, tarihe mal olmuş bu bölgenin belgeselinin çekilmesi, ilerleyen zamanlar için yol gösterici olacağını düşünüyorum.’’ dedi. 50 Sene Sonra da Bu Film Gösterilecek Tatar; Geçmişimizi unutmamak ve geleceğimizi yazmak adına bu filmin 50 sene sonra da gösterilecek olması kültürel bir mirasın örneği olduğunu düşünüyorum. Bundan dolayıdır ki, ‘‘Kıbrıs Amerikan Üniversitesi’nin yapmış olduğu restore çalışmaları ve farkındalık prejelerini takip ediyor ve duyarlılığımız açısından önemli buluyorum. Yaptığınız çalışmalardan dolayı sizleri ve KAÜ’yü kutlarım.’’ diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Editör: TE Bilisim