Tarım Dairesi 12- 18 Nisan 2019 tarihleri arasında ithal ve yerli üretim gıda denetim sonuçlarını açıkladı. İthal ve Yerli Ürünlerden numune alınarak Devlet Laboratuvarında yapılan analizler neticesinde çıkan sonuçlar Avrupa Birliğinde kullanılan Pestisit Limitleri çizelgesinde değerlendirilerek aşağıdaki sonuçlar elde edilmiştir.                                        

İthal ürünlerden:  Çeri Domates , Elma Çeşitleri, Armut Çeşitleri, Erik, Sığır-Koyun Besi Yemleri ve Süt Yemleri,Erik , Soya Küsbesi Çilek, Greyfurt, Karpuz, Nar ve Tatlı Pul Biber olmak üzere 39 numuneden 34'ü temiz olup 5 numunede limit üstü ilaç  kalıntısına rastlanmıştır.                                            

SVS Tic. Ltd. ait ithal armut(S:M) ve yeşil erik, Nuri Ersoy ait ithal nar ,Halil Kasap Paz.Ltd’e ait can erik  ve Onbaşı İşl. Ltd’e ait elma granny’den alınan numunede yapılan Laboratuvar analizi neticesinde pestisit  oranının limit üstü çıkmasından dolayı,  ürünler firmanın isteği üzerine İMHA veya MENŞEİNE İADE edilecektir.                                          

Yerli ürünlerden  Domates, Enginar, Biber ,Salatalık,Valencia Portakal ve Böğrülce olmak üzere 20 numuneden 19'u temiz olup 1 numunede limit üstü ilaç kalıntısına rastlanmıştır.                                      

Mağusa’da biber üretimi yapan Reşit Açıkgöz'ün ürününden alınan numunede, limit üstü ilaç  kalıntısı çıkmasından dolayı ürünün hasadı bir sonraki laboratuvar analizine kadar durdurulmuştur. 

Editör: TE Bilisim