“14 Ağustos Bağımsız Kıbrıs için Mücadele Günü” kapsamında düzenlenen ve bir hafta sürecek etkinlikler, 7 Ağustos’ta başlayıp 14 Ağustos’ta tamlanacak.

6 örgütün temsilcileri, etkinliğin amacı ve programı hakkında bugün basına açıklama yaptı.

Örgüt temsilcileri, açıklamayı TC Lefkoşa Büyükelçiliği önünde yapmak istedi ancak polisin uyarısıyla açıklama elçiliğin gerisinde, Şehitler Anıtı yakınında oldu.

Örgütler adına ortak açıklamayı okuyan Mustafa Keleşzade, bir hafta sürecek etkinlik kapsamında Lefke’den Mağusa’ya adanın kuzeyindeki farklı yerlerde “Bağımsız Kıbrıs” temalı şiirler okunacağını, şarkılar söyleneceğini, formlar düzenleneceğini, filmler gösterileceğini, tartışmalar yapılacağını söyledi.

Etkinliğin açılışını bugün TC Lefkoşa Büyükelçiliği önünde yaptıklarını kaydeden Keleşzade,

14 Ağustos akşamı saat 19.00’da Lefkoşa’da, Mehmet Akif Caddesi üzerinde bulunan ve “Pronto Çemberi” olarak bilinen yerden yürüyüşe geçeceklerini, İngiliz Elçiliği ve Amerikan Konsolosluğu önünden geçerek TC Lefkoşa Büyükelçiliği önüne geleceklerini ve etkinliği burada tamamlayacaklarını söyledi.

“HALKIMIZI, ETKİNLİKLERE KATILMAYA, ‘BAĞIMSIZ KIBRIS’ ŞİARINI YÜKSELTMEYE ÇAĞIRIYORUZ”

Halkı etkinliklere katılmaya çağıran Keleşzade, “Emperyalist işgallere, emekçileri sömürenlere, insanları yerli, göçmen, kuzeyli, güneyli, özel sektör, kamu çalışanı diye ayırarak birbirine kırdırmak isteyenlere, adaya barış ve huzur gelmesin diye uğraşanlara karşı halkı ‘Bağımsız Kıbrıs’ şiarını yükseltmeye çağırıyoruz” dedi.

ETKİNLİK PROGRAMI

Mustafa Keleşzade’nin açıklamasının ardından Sezgin Keser, etkinlik programını okudu.

Buna göre, hafta boyunca sürecek etkinliklerden “Barış ve Bağımsızlık Formu” etkinliği 7 Ağustos’ta, 20.00’de Güzelyurt Bandabulya önünde; “Bağımsızlık Şarkıları ve Şiirleri” etkinliği, 9 Ağustos’ta saat 20.00’de Baraka Kültür Merkezi’nde olacak.

“Üretim ve Bağımsızlık Sunuşu; Sanayi Holding Belgeseli gösterimi” 9 Ağustos’ta saat 20.00’de Lefke Atatürk Kültür Merkezi’nde; “Bağımsız Kıbrıs ve Göçmenler” temalı yuvarlak masa etkinliği 10 Ağustos’ta saat 20.00’de Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası’nda; Burn isimli filmin gösterimi 11 Ağustos Cuma saat 20.00’de, Mağusa Khora’da; Bağımsız Kıbrıs Yürüyüşü 14 Ağustos’ta saat 19.00’da Lefkoşa’da gerçekleşecek.

Editör: TE Bilisim