Toplumda fiziksel aktivite seviyesini artırmaya yönelik çalışmalarda bulunan Kıbrıs Türk Fiziksel Aktivite Derneği “6 Nisan Dünya Fiziksel Aktivite Günü”yle ilgili yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, “Dünya Sağlık Örgütü, yetişkinlerin orta şiddetli ve şiddetli fiziksel aktiviteyi haftada en az 150 dakika olacak şekilde yapmasını tavsiye ediyor” ifadeleri kullanıldı.

Bisiklet, yürüyüş gibi orta şiddetteki düzenli fiziksel aktivitelerin sağlığa ciddi yararları olduğuna dikkat çekilen açıklamada, Kıbrıs Türk toplumunun henüz fiziksel aktivite konusunda yeterli seviyeye ulaşmadığı belirtildi.

Teknolojik gelişmelerin yaşamı kolaylaştırdığı ancak uzun vadede hareketsiz birey sayısını artırdığı ve sağlığı olumsuz etkilediğinin kaydedildiği açıklamada, “Ölüm nedenleri arasında dördüncü sırada hareketsizlik bulunuyor” denildi.

Açıklamada şunlar da ifade edildi:

“Her yaş ve her koşul için fiziksel aktivite önemlidir. En başta özel gereksinimli bireylerde fiziksel aktivitenin önemi unutulmamalı ve onların yeterli seviyede hareketliliğini sağlamak için hem sosyal ortamlar hem de ev içi uygun hale getirilmeli ve yaşam kalitelerine katkıda bulunulmalıdır.

Aktif ve sağlıklı bir yaşam tarzı hayatın erken dönemlerinden itibaren alışkanlık haline getirilmelidir. Çocuklar, aktif yaşama ebeveynlerinden örnek alarak başlar. Ebeveynler rutinin bir parçası olarak düzenli fiziksel aktivite yaparlarsa, çocuklarının dahil olmaları daha kolay olacak.”

Editör: TE Bilisim