KTÖS’ün düzenlediği 5’inci Koro ve Orkestra Şöleni dün Mağusa Kültür ve Kongre Merkezi’nde (KÜKOM) gerçekleşti. 
Öğrencilerin, velilerin, öğretmenlerin, okul müdürlerinin ve sendika yetkililerinin katıldığı şölende KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil kısa bir konuşma yaptı.
Elcil, uzun süredir eğitimde müziğe, müzik öğretimine çok önem verilmediğini kaydederek, KTÖS’ün bu etkinliği müziğe ilgi uyandırma, okullardaki müzik eğitimini yoğunlaştırma hedefiyle düzenlediğini belirtti. 
Eğitimin sadece ders anlamına gelmediğini vurgulayan Elcil, “Çocuklarımız deneme tahtası değil, soru çözüme, ezber yapma aracı değil, bireydir. Onların,  müzikte resimde sanatta kendilerini geliştirmesi eğitimin birincil görevi olmalı” şeklinde konuştu.
Dajkoro ve orkestralar öğretmenleri eşliğinde sahne aldı, barış, özgürlük, sevgi ve güzel bir gelecek temalı şarkılar söyledi.
Gönyeli İlkokulu, Şehit Yalçın İlkokulu, Karakol İlkokulu, Cihangir-Düzova İlkokulu, Akdoğan Dr. Fazıl Küçük İlkokulu, Şehit İlker Karter İlkokulu, Serdarlı İlkokulu, Gazi İlkokulu, Polatpaşa İlkokulu, Doğu Akdeniz Doğa İlkokulu öğrencilerinin katıldığı şölenin sonunda anı fotoğrafı da çekildi.

Editör: TE Bilisim