Girne Amerikan Üniversitesi CEO’su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı, Yrd. Doç. Dr. Asım Vehbi, katıldığı bir televizyon parogramında gündemdeki konuları değerlendirdi.

Girne Amerikan Üniversitesi’nin yükseköğretimde 30’uncu yılını kutladığını anımsatan Vehbi  İngiltere, Amerika, Türkiye ve Hong Kong’tan sonra  Moldova’nın başkenti Kishniev’de kurulan  kardeş üniversitenin önemine dikkat çekti.

Moldova Amerikan Üniversitesi

Moldova Amerikan Üniversitesi ve GAÜ Amerikan Koleji ile ilgili Gagavuzya Cumhurbaşkanı ve Moldova TC Büyük Elçiliği ile işbirliği yapıldığını söyleyen Vehbi, “Girne Amerikan Üniversitesi olarak 5 kıtada hizmet vererek eğitim alanında başlattığımız “kaliteli eğitim” ilkemizi sağlam temeller üzerinde yükseltiyoruz” dedi.

Akademik İşbirliği anlaşmaları

Buna ek olarak Polonya’dan gelen 3 üniversite ile Akademik İşbirliği Anlaşması imzaladıklarını da vurgulayan Vehbi, bu anlaşmaların ileriki dönemde de süreceğini, 5 kıtaya yayılan GAÜ’nün daha da genişleyerek yoluna devam edeceğini vurguladı. 

2015 Bahar Şenliği

Bir soru üzerine GAÜ olarak gelenekselleşen Bahar Şenlikleri’ni bu yıl da zengin bir içerikle hem öğrenciler hem de bölge halkı için başlattıklarını belirten Yrd. Doç. Dr. Asım Vehbi, GAÜ Bahar Şenliği’nin sadece eğlence içermediğini, bir çok kültürel ve sanat çalışmasının ortaya konmasına olanak sağladığını belirtti.

Telsim Freezone  sponsorluğunda düzenlenen “Spring Fest” etkinliğinde zengin bir içerik bulunduğunu anlatan Vehbi “Halkımızı bu festivalde görmekten büyük mutluluk duyacağımızı memnuniyetle ifade etmek isterim” dedi

Editör: TE Bilisim