Gazimağusa Devlet Hastanesi’nin veznesinde yaşandığı öne sürülen “yolsuzluk” olayıyla ilgili dosyanın Başsavcılık tarafından Polis Genel Müdürlüğü’ne gönderildiği öğrenildi.
Polis Genel Müdürlüğü’nün ise dosyayı bugünlerde Mali Suçlarla Mücadele Şubesi’ne (Polis Mali Şube) göndermesi bekleniyor.
Hastanenin “Röntgen Kayıt Bölümü”nde çalışan S. Ç. isimli kişinin röntgen ve tomografi hizmeti karşılığında hastalardan alınan yaklaşık 400 bin TL’yi makbuz kesmeyerek, zimmetine geçirdiği iddia ediliyor.
İddialar üzerine “Röntgen Kayıt Bölümü”nde çalışan söz konusu kişi, hastane içerisinde farklı bir bölümde görevlendirilmişti.
Yapılan şikayet üzerine Maliye Bakanlığı müfettişleri Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde soruşturma başlatmış ve uzun süre burada yaptıkları araştırma ve soruşturmaların ardından bir rapor hazırlamışlardı.
Maliye Bakanlığı Teftiş ve İnceleme Kurulu, tarafından yapılan incelemeler sonucu hazırlanan rapor geçen ay içinde Başsavcılığa gönderilmişti.
Başsavcılığın raporu incelediği ve geçtiğimiz günlerde gerekli işlemlerin yapılması için Polis Genel Müdürlüğü’ne gönderdiği öğrenildi.
Dosyanın Mali Suçlarla Mücadele Şubesi’ne gönderilmesinin ardından söz konusu kişinin gözaltına alınarak, mahkemeye çıkarılacağı belirtildi.
Müfettişler derin bir araştırma yapmıştı
Maliye müfettişleri, uzun süre Gazimağusa Hastanesi’nde görev yaparak birçok bulguya ulaşmıştı.
Kamera görüntülerinden yola çıkılarak inceleme ve araştırma yapan Maliye Bakanlığı müfettişleri, incelemelerini sonlandırmasının ardından geçen ay dosyayı Başsavcılığa havale etmişti.
Elde edilen bilgiye göre müfettişler, hem kamera görüntülerini inceledi, hem de bu görüntülerde tespit edilen pek çok kişinin tanıklığına başvurdu.
(KIBRIS)
Editör: TE Bilisim