Yedidalga Halk Plajı’nda yer alan festival, kortejle başladı.

Bölgedeki dernekler, bazı bölge milletvekilleri ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin katıldığı kortej, Yedidalga köy meydanından başlayarak, Yedidalga Halk Plajı’na kadar sürdü. Daha sonra açılış konuşmalarına geçildi.

ATALAR

Festivalin açılışında konuşan Yeşilırmak- Yedidalga Üreticiler Birliği Onursal Başkanı Prof. Dr. Cavit Atalar, amaçlarının bölgede yetiştirilen Verigo üzümünü tanıtmak ve halkın moralini yüksek tutmak olduğuna işaret ederek, festivale katılan ve katkı koyanlara teşekkür etti.

DİRENÇ
 
Güzelyurt Kaymakamı Tevfik Direnç, toprağına sahip çıkan bölge üreticilerinin bu yöndeki adımlarının desteklenmesi gereğine vurgu yaparak, Verigo üzüm gibi ürünlerin ülkede en iyi şekilde yetiştirildiğinin dünyaya duyurulması yönünden festivalin önemli olduğunu söyledi.

ÇORBA

Lefke Kaymakamı Halil Çorba da Verigo üzümün bölgenin en gözde ürünlerinden biri olduğunu kaydederek, bu ürünü en iyi şekilde pazarlamak ve üretimi artırmak için çalışmalar yapılması gereğine dikkat çekti.

Açılışta, ayrıca Güzelyurt Bağımsız Milletvekili Menteş Gündüz, UBP Milletvekili Zorlu Töre, CTP Güzelyurt Milletvekili Armağan Candan, CTP Genel Sekreteri Erdoğan Sorakın ve TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, birer konuşma yaparak, yerli üretimin desteklenmesinin önemine işaret etti.

Festival, Lefke Belediyesi Halk Dansları Ekibi ile GASAD’ın halk dansları gösterileriyle sürdü. Açılışta katılımcılara hellim, çörek, üzüm ve paluze ikramı yapıldı.

Festivalde ayrıca stantlar kurularak Kıbrıs’a özgü ürünler satışa sunuluyor.

Festival yarın da gün boyu sürecek. Yarınki program şöyle:

10.30 – 12.00 Soli Harabeleri ve Vuni Sarayı’nın gezilmesi
12.00 – 13.00 Kıbrıs Ezgileri
13.00 – 14.30 Paluze pişirilmesi ve ikramı
14.30 – 16.30 Kite surf gösterileri
16.30 – 17.00 En Eyi Verigo ve Ürünleri Yarışması
17.00 – 17.30 Lefke Belediyesi Halk Dansları gösterisi

17.30 – 17.30 YDÜ Dans Okulu gösterisi

18.00 – 19.30 Muharrem ve Ersan Konseri

19.30 – 21.30 Grup SOS Konseri

Editör: TE Bilisim